ALS ONZE LEGERLEIDER DE FORMIDABELE EN UITERST ERVAREN ANK BIJLEVELD NIET BINNEN EEN WEEK REAGEERT, WORDT ZE VOOR DE RECHTER GESLEEPT

MICHA ZET HET MINISTERIE VAN DEFENSIE SCHAAKMAT IN DE DE MINK-CLAIM * DE STALKING DOOR DE MIVD IS ONDERDEEL VAN EEN EU-PROGRAMMA TER BESTRIJDING VAN ‘NEPNIEUWS’ [video]

Thijs Stapel
To: persvoorlichting@mindef.nl
Cc: micha kat

Feb 14 at 1:26 PM

Geachte heer/ mevrouw,

Op 23 januari jl. zond ik u onderstaande e-mail, waarin ik u meedeelde dat mijn cliënt Micha Kat (zo lijkt het in ieder geval naar aanleiding van een onderzoek naar het IP-nummer en de internet-registratie van de betreffende persoon) vanuit uw ministerie wordt lastig gevallen en geïntimideerd door ene “Jeroen de Mink”. Ik heb u verzocht om opheldering, omdat er hoe dan ook sprake is van een ernstige situatie: ofwel cliënt wordt daadwerkelijk vanuit uw ministerie lastig gevallen, ofwel iemand bedient zich van bepaalde internet-gegevens van uw ministerie, waardoor het lijkt alsof uw ministerie bij de betreffende intimidaties betrokken is.

Kennelijk ziet u de ernst van de situatie (nog) niet in, want tot op heden heb ik geen enkele reactie van u mogen ontvangen op mijn e-mail van inmiddels ruim drie weken geleden. Het verbaast en alarmeert cliënt, dat het Ministerie niet wil of kan ontkennen dat het achter de laster- en stalkings-campagne zit die zijn leven nu al jaren ontwricht en, zoals aangegeven in mijn eerdere e-mail, recent heeft geleid tot de verwijdering van cliënt uit een hostel in Ierland.

Hierbij verzoek ik u mij uiterlijk binnen een week na vandaag duidelijk aan te geven of uw ministerie een rol heeft gespeeld bij de genoemde onrechtmatige acties jegens mijn cliënt en, zo ja, welke rol dat is geweest. Mocht u hierop wederom niet reageren, dan zullen cliënt en ik ons beraden over te nemen gerechtelijke stappen om de intimidaties vanuit uw ministerie een halt toe te roepen.

Met vriendelijke groet,

Thijs Stapel

Van: Thijs Stapel
Onderwerp: Kat/ Ministerie van Defensie
Datum: 23 januari 2019 om 23:28:48 CET
Aan: persvoorlichting@mindef.nl
Kopie: drsmkat@yahoo.com

Geachte heer/ mevrouw,

Mijn cliënt, journalist Micha Kat, is al jaren lang verwikkeld in een veelheid aan procedures tegen de Staat, niet alleen strafrechtelijk, maar ook civielrechtelijk. Gedurende deze periode heeft hij te maken gehad met alle denkbare vormen van intimidatie, van een Berufsverbot als gevolg van zijn arrestaties tot een maandenlange detentie zonder proces.

Thans hebben deze intimidaties opnieuw een dieptepunt bereikt met e-mails van een zekere ‘Jeroen De Mink’. Deze persoon is, zo lijkt het, al jaren lang bezig met het volgen van mijn client op internet. Als hij er vervolgens in is geslaagd een locatie te achterhalen waar cliënt verblijft, bestookt hij deze locatie (danwel de eigenaren daarvan) met e-mails met uiterst bedenkelijke inhoud over cliënt, waarin hij onder meer wordt beschreven als een gevaarlijke crimineel. Op 16 januari jl. werd client als gevolg van deze e-mails verwijderd uit het hostel in Belfast, waar hij op dat moment verbleef en kwam hij volkomen onverwacht ’s avonds op straat te staan.

De reden waarom ik mij tot u wend heeft te maken met het feit dat deze ‘Jeroen De Mink’ lijkt te opereren vanuit het Ministerie van Defensie. Via via is cliënt erin geslaagd internet-registratie van ‘Jeroen De Mink’ te achterhalen, bestaande uit de website https://www.defensie.nl/organisatie/bestuursstaf/… en een IP-nummer, te weten 139.63.78.66. De website verwijst direct naar uw Ministerie, terwijl het betreffende IP-nummer verwijst naar een locatie in Soesterberg, hetgeen de relatie met defensie opnieuw lijkt te bevestigen. Zie ook onderstaande afbeelding, die weergeeft hoe ‘Jeroen de Mink‘ zijn contactgegevens achterlaat als hij commentaar geeft op berichten die zijn geplaatst op de website van cliënt en andere websites. Het lijkt er heel sterk op dat De Mink bij defensie werkzaam moet zijn of daarmee in ieder geval zeer nauwe banden onderhoudt.

Cliënt heeft de betreffende e-mail die leidde tot zijn verwijdering niet gezien, maar ‘Jeroen De Mink’ heeft zich op een ander internet-kanaal van cliënt kenbaar gemaakt als de zender van de betreffende e-mail, getuige de tekst van zijn bericht:

Jeroen De-Mink
Ah, Micha zit weer in hetzelfde hostel waar hij vorig jaar rond deze tijd ook zat: Lagan Backpackers Hostel in Belfast. Een uiterst treurige plek.

De eigenaar van het hostel is eerder vanavond van Micha’s criminele achtergrond en voorliefde voor pedofilie op de hoogte gebracht.

Veel plezier in Belfast, Micha! Geniet nog maar even van die open grens.

Kunt u mij informeren over de vraag of deze ‘Jeroen De Mink’ inderdaad opereert vanuit uw Ministerie met de opdracht mijn cliënt te volgen, lastig te vallen en zijn leven op onrechtmatige en zelfs strafbare wijze onmogelijk te maken?

Mochten de berichten niet afkomstig zijn vanuit het ministerie van defensie, dan is er nog altijd sprake van een ernstige situatie van iemand die kennelijk misbruik maakt van het genoemde registratiegegevens, waardoor zijn berichten vanuit het ministerie van defensie lijken te worden verstuurd. In dat geval wil ik u eveneens vragen op te treden om dit soort berichten in de toekomst te voorkomen, althans in ieder geval te voorkomen dat deze berichten kunnen worden verzonden uit naam van, althans van een server, toebehorend aan het ministerie van defensie.

Graag verneem ik binnen een week na vandaag van u, bij voorkeur via e-mail of fax.

Met vriendelijke groet,

Thijs Stapel

5 Replies to “ALS ONZE LEGERLEIDER DE FORMIDABELE EN UITERST ERVAREN ANK BIJLEVELD NIET BINNEN EEN WEEK REAGEERT, WORDT ZE VOOR DE RECHTER GESLEEPT”

 1. Zal ik dan maar namens defensie reageren? Hier komt-ie:

  Geachte heer Stapel,

  In antwoord op uw mail melden wij u als volgt. Ons zijn geen acties vanuit defensie jegens uw klant bekend. Er is geen Jeroen de Mink bij ons werkzaam en wij werken niet met gmail accounts. Ook is het door u genoemde IP-nummer niet aan ons toegewezen. Evenmin zijn wij ook niet in het minst geïnteresseerd in welk kakkerlakkenhotel uw cliënt zich bevindt, en voelen wij geen enkele behoefte om welke verwarde persoon zonder enige relevantie in het buitenland dan ook te gaan stalken.
  We beschouwen deze zaak hiermee als afgedaan, en voor eventuele toekomstige nieuwe hersenscheten van uw ontoerekeningsvatbare cliënt verwijzen wij u bij voorbaat naar het sprookjesbos van de Efteling, Europalaan 1, Kaatsheuvel.
  We hopen u hiermee van voldoende informatie te hebben voorzien.

  Met onderdrukte gniffels,

  Hoogachtend,

  De jongens van het defensieteam
  Afdeling Internetgekkies en Algemene Hopsa

  1. Precies! Overigens begrijpt Micha nog steeds niet dat Stapel bij het kantoor van Grapperhaus zit en door de overheid nadrukkelijk aan hem is gekoppeld om hem in bedwang te houden. Ga maar na: alle rechtszaken onder Stapel worden door Micha verloren.

 2. Waarom stuurt uw advocaat dit naar de persvoorlichting en niet naar een meer juridische afdeling?
  Waarom stelt uw advocaat zo zeker dat dit van defensie komt terwijl het, voor zover ik begreep, ‘slechts’ uit die omgeving komt en er dus geen hard bewijs is dát het van defensie komt?

  Zomaar een paar vragen uit interesse.

 3. Och jongens, wat een heerlijke klucht dit. Iemand tikt een website in bij een reactie en gekke Stapel gaat er serieus op in. Defensie komt niet meer bij van het lachen en wij ook niet.

Geef een reactie