BREAKING: DEZE SITE DWINGT EENVANDAAG TOT REACTIE OP COMPLOT-SERIE; REDACTIE ONDER EXTREME DRUK

AANTAL KLAGERS GROEIT MET HET UUR * DIEN OOK DE KLACHT IN TEGEN EENVANDAAG BIJ DE RAAD VAN DE JOURNALISTIEK

SJOERD FENNEMA MAAKT HET ALLEEN MAAR ERGER: HIJ SCHEMT MET ‘EEN BLOG’ DAT ER NIET IS * KAN SJOERD FENNEMA A.U.B. AANGEVEN MET WELKE ‘COMPLOTSITES’ CONTACT IS GEZOCHT? * FENNMA LIEGT: ‘PLOTTERS WILDEN NIET MEEWERKEN!’ * MET MICHA, DE ‘BEKENDSTE PLOTTER VAN NEDERLAND’ (BRON: C.KLOMP IN HET AD) WERD IN ELK GEVAL GEEN CONTACT GEZOCHT

Sjoerd Fennema Today at 3:25 PM
To: drsmkat@yahoo.com

Geachte Heer, Mevrouw,

Als maker van de serie ‘complot or not’ wil ik u danken voor de mail waarin op de serie reageert. Veel mensen hebben dat gedaan, en bij sommigen was er teleurstelling over het feit dat er geen ‘echte complotdenkers’ aan het woord kwamen. Ook is door velen gesuggereerd dat er meer aandacht besteed had kunnen worden aan specifieke theorieen die je ‘complotconstructies’ kan noemen.
De opzet van de serie was om de meest voorkomende complot-constructies tegen het licht te houden, en daarbij complotten waarvoor geen bewijs is gevonden af te zetten tegen historische complotten waarvoor wel bewijzen zijn. Dat is ook steeds zo aan de kijker gecommuniceerd.
De meest voorkomende complotconstructies over actuele kwesties kun je in ruime mate op internet vinden, daar is er veel belangstelling voor, het is het platform bij uitstek waarop complotdenkers hun ideeen uiteenzetten. Voor deze complotconstructies hoefden wij dus niet ver te zoeken. Om deze theorieen tegen het licht te houden en te bespreken hebben wij experts, wetenschappers, schrijvers en ervaringsdeskundigen benaderd die vanuit hun expertise zicht hebben op het feitenmateriaal rond de thema’s die aan de orde kwamen. Op zich volstaat dit in onze ogen al voor een gebalanceerde benadering van het onderwerp.

[wp_ad_camp_1]

Toch hebben we ook contact gezocht met makers van complotsites. Al gauw bleek dat wij te maken kregen met een grote mate van wantrouwen. En een zeer geringe bereidheid om mee te werken. Ons werd duidelijk gemaakt dat we pas als gesprekspartner geaccepteerd zouden worden, als we eerst zouden toegeven dat we de opzet of zelfs (overheids) opdracht hebben om bepaalde ‘waarheden’ aan het oog van het brede publiek te onttrekken. In onze ervaring is dat niet zo, maar wat ons betreft is er wel een minimum aan vertrouwen in onze professionaliteit en integriteit vereist om een zinnige dialoog aan te gaan. Dit, en het gegeven dat hun visies wel uitgebreid op internet staan, heeft ons doen afzien van verdere pogingen om complotdenkers te interviewen.
Toen de serie werd uitgezonden kwamen er wel veel reacties van uit kringen van wat ik voor het gemak even ‘complotdenkers’ noem. Daar zat veel emotie bij, maar het is niet zo dat er nieuwe feiten of andere zaken dan wij al hadden aangetroffen naar voren zijn gekomen.
Wel heb ik naar aanleiding alle reacties over het thema van de ‘bewijslast’ een extra ‘blog’ op de site van Een Vandaag gezet. Mocht u die nog niet gelezen hebben raad ik u dat zeker aan.

http://complot.eenvandaag.nl/extra/68453/complot_or_not_bewijslast

Op alle individuele reacties op alle verschillende platforms konden we niet ingaan, daarom wil ik u bij deze graag bedanken voor de door u getoonde belangstelling voor ons programma. U zult begrijpen dat wij onmogelijk ALLE complot constructies die er zijn uitputtend hebben kunnen behandelen of tot een definitief oordeel erover te komen.
We hebben ook zelf in eerste aflevering van de serie aangeven dat er grote waarde kan schuilen in de vragen die door complotdenkers worden opgeroepen. Ook al zijn alle antwoorden op deze vragen niet altijd te vinden en te geven.
Wat wij hebben willen doen is in ieder geval aandacht besteden aan het verschijnsel als een relevant en groeiend fenomeen dat van alle tijden is, maar met name nu in het internet tijdperk een rol opeist in de manier waarop tegen de actualiteit wordt aangekeken.
Ik hoop dat met deze uitgebreide toelichting de meeste van uw vragen zijn beantwoord.
Met vriendelijke groet,

Sjoerd Fennema

Verslaggever EenVandaag

16 Replies to “BREAKING: DEZE SITE DWINGT EENVANDAAG TOT REACTIE OP COMPLOT-SERIE; REDACTIE ONDER EXTREME DRUK”

 1. Én t geesteszieke hoerevolk van de red hering nog steeds met de vieze tengels aan de Kinderen:

  Speciale training om complottheorieën in de klas de kop in te drukken https://jdreport.com/speciale-training-om-complottheorieen-in-de-klas-de-kop-in-te-drukken/

  Maar r wel moordlustige complot theorien in gieten:

  http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/kinderen-bezoeken-roosendaalse-moskee-tijdens-kindervakantiebuurtsportweek-1.6318906

  Ik denk dat ze zelfs de grenzen van vergevingsgezindheid van God zelf aan het opzoeken zijn…

 2. “”REDACTIE ONDER EXTREME druk””

  Nou nou ze hebben wel 17 klachten gehad …….. extreem miniem, zou je toch denken dat de grote leider Micha Kat hele volkshordes aan het werk krijgt …….maar nee

  1. Ja ik was er al bang voor. Ik heb ook gewaarschuwd dat het tijd was om Vervloesem te dumpen. Het zou ook zeer onprofessioneel zijn om voor Vervloesem op te komen alleen omdat hij tegen Myra is. Schaar je achter Ton en dump Vervloesem of kom met een zeer goed gemotiveerd stuk waarom niet. Je kunt nu niet meer gewoon wachten tot deze storm overwaait. De waarheid is een dynamische iets waar als zich nieuwe feiten aan bieden deze kan veranderen. Met koppig doorgaan met nieuwe feiten weigeren te aanvaarden krijg je geen respect. Je hoeft ook niet te zeggen dat je fout zat maar je kunt wel zeggen gezien de nieuwe feiten herzie ik mijn mening. Dat na Ton Myra is die de laatste spijker in de doodskist van Vervloesem slaat is misschien een beetje zuur. Het belangrijkste is dat Vervloesem ontmaskerd is en geen nieuwe slachtoffers kan maken. Jij bent eigenlijk ook een slachtoffer van Vervloesem. Hij heeft namelijk je kredietwaardigheid aangetast. Zet dit recht en dan kun je achter deze zaak een punt zetten. Dit geeft je misschien een paar dagen gezeik en dan is het over. Oftewel dit verlies moet je nu pakken omdat je dit nu nog kan dragen. Indien je dit niet nu doet kan dit in de toekomst misschien wel zo groot worden dat je dit niet meer kan. Een wijs man erkend zijn fouten.

  2. Hey vlunk meer nog interessant is dat vd planken wel heel veel telefoon krijgt op zijn leeftijd nog alleen al gedurende interview ..is die mischien nog steeds Kinder pooier?

   Wat dát betreft..waar woont die werkt die wie betaald hem? Ziet r kerngezond uit dus zal geen uitkerinkje hebben

   Die dossiers geven verdenkingen over zijn betrokkenheden wel erg vaak aan helaas kunnen die enkel niet hard maken wat nog Geen onschuldsverklaring is en niet een keertje ook hem uit verdacht kunnen ontzetten zo als enkel al het hebben van een geldig alibi wél kan! En dus in geen enkel geval blijkt te hebben…

   En gooi eens een echte journalist tegen die robbie aan zo als hoe was dat nou allemaal in Zandvoort en hoe ging dat en welk hotels waren betrokken en hoe werden Kinderen besteld gehaalt gebracht en kwamen die van lager schooltjes dan kunnen we vergelijken met de gegeven kennis door oa Ben van den Brink en welke daders hebben dure strandtenten langs de Zandvoorste boulevard en mischien wel een duur casino laten bouwen van de Kinder prostitutie Muntjes?

   Neuh joh wu setten mira ruis er wel op (the hopen dat we een uitdraai mogen verwachten van dat onverstaanbaar gemummel van die twee?)

   En waarom hoorden en lazen we nooit wat als er politiediensten uit wel vijf landen volgens planken boven op zaten in een zaak groter dan huidig Engeland?

   En was het niet Marchel Vervloersem die deze zaken Madeira/zandvoort onder de Aandacht bracht en Niét de nóg veel betrouwbaarder rotte haring?

   1. Nóg zo een heikel punt van die robbie IS: hij heeft t enkel én uitdrukkelijk óver 12 tm 15 jarigen én ouder terwijl HIJ WÈÈT dat dit de al af gelebberde Kind hoertjes zijn die allen zwaar aan zijn heroine verslaafd op straat werden gegooid(ná tuurlijk wordt dát je rot zuigen in parken voor n shotje) ..ÈN die Zandvoort en Madeirazaken ENKEL én EXPLICIÈT om ONDER TWAALF JÀÀR Minderjarigen GING …dé leugenáár

    1. Zo vergaat t Kinderen bij de honderdenduizenden internationaal…parkjes in ná af gelebberd door de hogere en hoogste standen:

     And in many of the national parks located between Sydney and Wollongong. http://aanirfan.blogspot.nl/2014/05/pedophile-ring-exposed-australian.html

     “boys who were being ferried from the children’s homes to various parts of London (Manor Park, Tottenham, Soho and Westminster) to ‘be buggered by old men’.” http://aanirfan.blogspot.nl/2016/08/baby-p-security-services-worldwide.html

   2. ” alleen al gedurende interview ..is die mischien nog steeds Kinder pooier?”

    Voorziet die zijn oude kring wellicht heden nog van heroine als heroine distribiteur en als inkomen?

    Dat interview suggereert zelfs dat die fors onder de horse zit wat eenzelfde gedrag geeft als klomp ook ten toon spreidde in enkele gesprekken met Kat en de connectie myra heeft een link met demmink en hun heroinelijnen

   3. Nog wat rotte robbie puntjes:

    Deel 1/2 23:10 ze steekt in eigen mond een sigaret voor hem aan en geeft dat aan hem wat een normaal ongebruikelijk en onpassend enorm intieme(of zou jij soa hvp aan je lip willen?) daad is dat een fysieke relatie/copulatie wel eens aan de hand kan zijn wat ook de onderlinge vertrouwdheid/corruptie en eensgezindheid/meineed sterkt

    Dus myra hoeveel gaten wilde die voor dat zalvende interview? Of heeft ie je met een paarde verdovingsmiddel ketamine gepakt want je klinkt ook suf stil futloos ?

    t zonnetje staat laag op de zuidmuur arbeiders beginnen hun werk… koffie ipv bier en wijn en dé rokers ochtendhoestjes .. Voor jouw doen ongewoon vroeg want ik meen dat je altijd s avonds interviewde? Was je r de avond van tevoren al myra?

    n drug en soa … zwangerschaps .. testje mischien?
    __
    Aanklager Italie Angelo Perrone Deel 1/2 48:11 Koningshuis elton john internationale Kinder pornozaak 700.000 Slachtoffertjes ???
    __
    Erg tendentieus interview en het is niet als r vd planken interviewen maar tesaam Marchel Vervloersem bashen bedoeld
    https://www.youtube.com/watch?v=Xe-pLSj8v8o

Geef een reactie