BREAKING: MICHA OVERGEBRACHT NAAR AZC 30 KM BUITEN REYKJAVIK; KRIJGT ID-CARD

MICHA ZET EEN FORSE STAP RICHTING IJSLAND STAATSBURGERSCHAP MET DE EERSTE ID-CARD DIE EEN JAAR GELDIG IS * HOE REAGEREN DE DEMMINK-SQUADS? * MICHA DEELT KAMER IN GROOTSTE AZC VAN IJSLAND MET EEN PALESTIJN * MORGEN WELLICHT VIDEO, IN AZC GEEN UPLOAD-POWER

[wp_ad_camp_1]

Vanochtend om 11:00 precies -het tijdstip dat in Alkmaar de zitting begon van Rob Scholte- vertok Micha samen met drie Irakezen en een Palestijn van de Westbank naar ‘het’ AZC van IJsland, ergens tussen Reykjavik en Akranes. Het ligt prachtig aan de kust van een baai met aan de overkant de skyline van Reykjavik. Het is een enorm centrum met rond de honderd bedden maar nog niet eens de helft lijkt bezet. Desalniettemin moet ik een vierpersoons-kamer delen. De opzichter beslist dat de Palestijn mijn kamergenoot zal zijn. Deze jongen, eind 20 schat ik, was me in de tijdelijke opvang al opgevallen als een rustige, sympathieke kerel. Geluk dus. Samen richtten we onze kamer in, we spraken nauwelijks, maar toen hij al mijn flesjes met vitamines en andere superfoods zag, informeerde hij wel wat dat is. “Vitamins” zei ik. Hierop antwoorde hij dat hij ‘ook aan bodybuilding had gedaan’. We zullen dat maar als een compliment opvatten voor mijn fysieke gesteldheid. Ik vroeg waar hij vandaan kwam op de Westbank. Ramallah? “No, but Ramallah very close, 20 kilometer only!” antwoordde hij. “You know Ramallah?” Hierop gaf ik geen antwoord, want ik ben nooit in Ramallah geweest. Ik overwoog nog even de Joodse kaart uit te spelen, maar liet dat ook maar even zitten. Eerst maar even kijken hoe dit contact zich verder ontwikkelt. Een probleem hier is dat er geen maaltijden in het pakket zitten zoals in de tijdelijke opvang. Je moet dus je eigen boodschappen doen. Hiertoe wordt de wekelijkse storting op de creditcard verhoogd van 2700 naar 8000 ISK, zo’n 64 Euro. Maar in de keuken hier blijkt niets aanwezig: geen borden, geen bestek, geen pannen, nada. Een van de opzichters zegt dat hij dat allemaal ‘gaat bestellen bij Immigration’. We wachten af. Nog meer goed nieuws: ik kreeg mijn eerste IJslandse ID-card, een jaar geldig!

3 Replies to “BREAKING: MICHA OVERGEBRACHT NAAR AZC 30 KM BUITEN REYKJAVIK; KRIJGT ID-CARD”

  1. De Demmink Squads hebben Kat afgevoerd naar de IJslandse Goelag Archipel, hem op een hongerdieet gezet en de internetverbinding afgeknepen. En dan moet het ergste nog komen: de ijskoude lange winterdagen. Have fun!

  2. Gefeliciteerd. De opbouw van je AOW e.d. in PB BV stopt ook als je IJslander bent geworden. Het wordt extra hard werken als flenzer in de walvisvaart (bijv.) om dat te compenseren zouden de trollen opmerken 🙂

    Nee, ik zie meer in een verplichte moderne psychopatentest voor allen in openbare dienst en -bestuur en herstel van de Staat der Nederlanden.

Geef een reactie