BREAKING! NEDERLAND KRIJGT EERSTE PROFESSOR ‘PROPAGANDA’

ENE BART BROUWERS DIE IN ZIJN LEVEN NOG NOOIT EEN ARTIKEL HEEFT GESCHREVEN DAT DOOR MEER DAN VIJF MENSEN IS GELEZEN WORDT HOOGLERAAR IN DE ‘JOURNALISTIEK’ * DIT IS DE GROOTSTE BEDROG-LEERSTOEL IN NEDERLAND WANT ZE BEDOELEN ‘HOOGLERAAR MSM-JOURNALISTIEK’ OF ‘HOOGLERAAR VOLKSVOORLICHTING’ OF ‘HOOGLERAAR PROPAGANDA’

GAAN DE STUDENTEN JOURNALISTIEK IN GRONINGEN HET PIKKEN DAT HUN ‘PROFESSOR’ DE VOORMALIGE HOOFDREDACTEUR IS VAN HET INMIDDELS TER ZIELE GEGANE TMG-VOD SPITS!?

[wp_ad_camp_1]

De vertrekkende hoogelaar Journalistiek, Jeroen Smit, kon zich nog beroepen op een indrukwekkend a charge-track record als onderzoeksjournalist naar bedrijven. Micha heeft hem in dat kader zelfs enige malen ontmoet. Dat was in de jaren (tot circa tien jaar geleden) dat er in ons land nog sprake was van enige a charge-onderzoeksjournalistiek. Smit werd echter al spoedig ‘gekocht’ door de macht -hij mocht een paar keer NOVA en andere NPO-programma’s presenteren- en toen hij eenmaal ‘professor’ was, was het afgelopen. Nooit meer iets gehoord van Smit en zijn ‘leerstoel’. Geen vlammende opinie-stukken over de zaak-Demmink, de implosie van TMG, het omkopen van journalisten door de Staat, de rol van Peter R. de Vries: niets, niets, niets. De totale ineenstorting van de journalistiek kan nu niet beter tot uitdrukking worden gebracht dan in de figuur van de opvolger van Smit: ene Bart Brouwers die geen enkele journalistieke prestatie van betekenis heeft geleverd en vooral ‘bekendheid’ geniet als de voormalige hoofdredacteur van het inmiddels verdwenen gratis TMG-vod Spits! Ze hadden net zo goed Gerard Joling kunnen benoemen of Onno Hoes. Waarom hebben ze Peter R. de Vries trouwens niet gekozen? Misschien dat de studenten in Groningen hun nieuwe professor enige vragen kunnen stellen zoals:

1. Kent u Micha Kat? Wat is uw mening over hem als journalist?
2. Bezoekt u wel eens een van de website van de ‘alternatieve media’?
3. Berichten deze websites doorgaans de waarheid?
4. Wat vindt u van het optreden van de media in de kwestie-Demmink?
5. Meent u dat de media in Nederland onafhankelijk zijn?

12 Replies to “BREAKING! NEDERLAND KRIJGT EERSTE PROFESSOR ‘PROPAGANDA’”

 1. Iemand met ervaring als hoofdredacteur, die kan toch studenten uitleggen hoe een redactie werkt?

  Maar toegegeven, redacties maar de hoofdverantwoordelijken voor de propaganda in onze media. Propaganda maken wordt riant betaald, maar voor feiten publiceren verdwijnt de journalist in de bijstand of wordt men gehartaanvalt met cyanide of andere hypocriete moorden.

  Journalist zijn onder een eerste en tweede kamer die volledig bezet is door Katholieken, met een koning in dienst van de romanistische antichrist, het is gewoon te gevaarlijk voor een door het Vaticaan ontwapende burger.
  http://2.bp.blogspot.com/-00L8OAO_j8k/VEaTiU-mKWI/AAAAAAAAJSk/41pLh0YiFXA/s1600/Woman%2B(church)%2BRides%2Bthe%2BBeast%2B(state)%2B003.jpg

 2. Nou nou, Webcaresquad, dat valt niet mee hè, zo’n lang stuk typen zonder taalfouten? Is niet erg hoor, want van iemand die bij Ivo in dienst is kun je nu eenmaal niet verwachten dat hij dat kan. Als je er goed over nadenkt is het natuurlijk ook best vernederend om van die domme commentaartjes te moeten tikken tegen betaling. Je verkoopt toch een beetje je ziel en dat gaat op den duur wringen. Geeft niet hoor, trollen horen er nu eenmaal ook bij!

 3. Kent u Micha Kat? Wat is uw mening over hem als journalist?

  Ja die kennen we voornamelijk van zijn racune driften en als spindokter voor de familie Poot tegen een aanzienlijke betaling.
  Daarnaast zijn laster, afgesloten met bommeldingen, wat ons niet de juiste weg lijkt aangezien je dan als onderzoeksjournalist gauw bent uitgerangeerd.
  Tevens valt ons op dat de Heer Kat nogal luiig van aard is en dan vervolgens het werk neer legt bij zijn bezoekers, schijnbaar is de heer Kat te lui om zelf een WOB aan te vragen bij de overhead. Het frappante is dat de heer Kat wel vraagt om donaties terwijl hij merendeel artikelen van ander over neemt.
  Daarnaast is Kat niet rechtlijnig in zijn standpunten, het ligt eraan hoe zijn racune hartslag klopt.

  Bezoekt u wel eens een van de website van de ‘alternatieve media’?

  Moowaahaaa we hebben het een tijd aangezien, maar met echt doorslagevend materiaal zijn ze nog niet echt aan komen zetten, het valt ons wel op dat deze website voornamelijk andere websites af loopt te blaffen om verschillende redenen, waarschijnlijk ligt dat aan de instelling van de webmaster die zich zelf als de heilige ziet van de alternatieve media, het frappante van deze webmaster is dat als het hem uit komt wel weer artikelen gebruikt van anderen websites, dat lijkt ons een beetje vreemd.
  Darom zouden wij de andere website adviseren om eens kordaat tegen de heer Kat te zijn en dus het verzoek indienen dat de heer Kat geen materiaal van anderen mag gebruiken, met de boodschap dat ie zelf maar aan de slag moet gaan als hij het zo goed weet.

  Berichten deze websites doorgaans de waarheid?

  Lijkt ons lastig te bezien aangezien er nog nada noppes door de alternatieve media bewezen is, en dus de waarheid nog steeds in het ongewisse blijft volgens de lijn alternatieve media.
  Wat ons wel opvalt is dat men goed is met onderbuik riedeltjes op te voeren, schijnbaar blijft de alternatieve media hierin wat hangen goed voor de scorings drift voor het internet gepeupel, daartegen zouden ze ook eens met wat krachtige artikelen aan komen zetten.

  Wat vindt u van het optreden van de media in de kwestie-Demmink?

  Er is een lading aandacht aan gegeven voornamelijk is dat te werk gesteld door Adele vd Plas en Koen Voskuil, maar op goed opgegeven moment stopt de infomatie verstrekking en dan kan je wel zoals de heer Kat allerlei verhaaltjes gaan spindokteren, maar het lijkt ons niet de weg om met eeuwige spook verhaaltjes een zaak te winnen.

  Meent u dat de media in Nederland onafhankelijk zijn?

  Onafhankelijk?? welke eisen worden daar bij gesteld, overigens zou je deze vraag evenwel kunnen stellen bij de alternatieve media en de vraag bij hun neerlegeen of het nog wel om de waarheidgaat of zelfs markting instrument om donaties binnen te harken of zelfs een instrument om je sores/racune te gaan botvieren op de overhead en dus maar de spookverhaaltjes gaat aanhangen.
  Daarbij kan de alternatieve media wel trachten hoge ogen te gooien maar dan zou ik eerst eens wat zuiverder op de graad worden en personen zoals de Supergetuige en eens gelijke figuren de tent uit te gooien en niet vanwege je scoringdrang deze vervolgens maar ruim baan geven,wat vervolgens debet wordt voor je onderzoekkwaliteiten. Daarnaast is het zeer vreemd als je over onafhankelijkheid gaat kakkelen terwijl webmaster zelf worden betaald om bepaalde info de wereld in te helpen om zodoende Schiphol down te playen.
  En wordt helamaal vreemd als je eigen prive in dit sort zaken gaat betrekken zoals ontslag bij de Telegraaf en als toefje nog je eigen advocaten die gedragscode op juiste wijze hanteren en deze vervolgens nog een veeg uit de pan geven …….schijnbaar ga je zo met je relaties om ……

  Overigens is het ook wel heel erg cheap van de alternatieve media om met onderbuik links rechts feelings mee te deinen, anderzijds is het marketingtechinisch wel een leuk hulpstuk en eventueel goed om weer wat bezoekers te genereren.

  1. Ja vele kennen Micha Kat via dit forum. Persoonlijk vind ik dat hij de bochten af en toe te snel neemt maar wel elke bocht heel goed kent en in de ogen van mede coureurs wat vaak geen vrinden zijn de weg te goed kent.

   In uw optiek is hij geen goed journalist, dat kan ik mij voorstellen. Maar in de ogen van velen is hij dat wel, Emile Zola moest ook vluchten is later volledig gerehabiliteerd maar tijdens zijn gedwongen asiel door velen voor gek verklaard onder aanvoering van een paar grote Franse dagbladen.

   Er wordt hier en daar met dichtgeknepen billen massief gepoogd om hem -Micha Kat- te demoniseren -zijn ze in Nederland goed in- denk maar even aan Janmaat, Fortuyn en v. Gogh.

   Types als de Exota-man -hebt u waarschijnlijk nooit van gehoord- bij de VARA weten ze er alles nog wel vraag maar na, Types als Melkert die met een ongelukje in de onderbroek naar de VN gevlucht is.

   1. Nog even de Exota-man, Alias de rooie miljonair op de Veluwe.

    De Vara moest naar aanleiding van een heel normaal (…) programma zoals de ‘Ombudsman’ miljoenen schade vergoeding betalen met dank aan de Exota- man.

    Dit noemde men het informatieve programma tbv de consument, ja zo doen ze dat. Vraag me af of het nu anders is of nog slimmer.

    1. Of toch niet de Exota-man alleen. Wie heeft uiteindelijk de veel te lage boete betaald? Ik meen niet de Vara doch reken maar de belastingbetaler, het was in de tijd dat de 2 dingen man in de regering zat.

 4. ==============
  GAAN DE STUDENTEN JOURNALISTIEK IN GRONINGEN HET PIKKEN DAT HUN ‘PROFESSOR’ DE VOORMALIGE HOOFDREDACTEUR IS VAN HET INMIDDELS TER ZIELE GEGANE TMG-VOD SPITS!?
  ==============

  Gezien de zouteloze en bloedeloze “veilige” afstudeerscripties die al decennia lang worden geproduceerd: WAARSCHIJNLIJK WEL.

  De PB BV student lijkt toch vnl., zoals Judas, op de Zilverlingen uit te zijn.

  Om het over een PB BV professor, die dus door PB BV akkoord is bevonden, of als een ridder op een wit paard wordt binnengehaald, maar helemaal niet te hebben.

  De krankzinnigste (buitengewoon energiek onvermijdelijke) figuren/vakidioten als Balkenende, Van Vollenhoven, Van Koppen enz. enz. zie je ineens als zodanig acteren, soms regelrechte wartaal uitslaand die de leek toch niet kan controleren.

  Van Balkenende is het heel goed te begrijpen. Die was narcistisch idolaat van prins Bernhard, zoals Machiavelli van Césare Borgia (deze monsters herkennen de ‘alien mindset’ bij elkaar).

 5. Geachte meneer Kat, beste Micha,

  Hieronder een paar vragen aan Windesheim plus een paar koppelingen aan links van emeritus hoogleraar Cees Hamelink.

  Van: Miranda van Dijk-Kedde [mailto:ME.van.Dijk@windesheim.nl]
  Verzonden: woensdag 9 september 2015 10:15

  Onderwerp: uw vraag

  Geachte heer,

  Via mijn collega’s kwam uw vraag (zie hieronder) bij mij terecht. Ik kan u niet direct een antwoord geven of de specifieke voorbeelden die u noemt ook aandacht krijgen binnen onze opleiding. Maar het spreekt voor zich dat we met de studenten naar alle typen journalisten en vormen van journalistiek kijken en over de manier van berichtgeving ook het gesprek aangaan met de studenten.

  Ik hoop dat ik uw vraag zo voldoende heb beantwoord.

  Met vriendelijke groet,

  Miranda van Dijk-Kedde │Hogeschoolhoofddocent Journalistiek
  Business, Media en Recht │kamer X4.22│
  tel: 088 469 6013│ mob: 06 411 43 634
  Windesheim│Campus 2-6
  Postbus 10090│8000 GB Zwolle│088 469 99 11
  http://www.windesheim.nl
  http://www.linkedin.com/in/mirandavandijk
  http://www.twitter.com/MirandaVanDijk

  Mijne heren,
  Graag uw mening over het volgende, ik weet dat journalisten ook moeten eten maar hoe staat het op uw school waar de journaliste(n)s van de toekomst worden opgeleid met onderstaand?

  Wij hier in Nederland hebben z.g. persvrijheid maar hoe is het gesteld met ‘ De Vrije Pers’ ?

  Wordt er op uw school aandacht besteed aan b.v. Michel Collon of aan Udo Ulfkotte, of Cees Hamelink
  dit zijn zomaar een paar journalisten die niet in een keurslijf van ‘ De Heer Wiens Brood ik Eet Diens Woord ik Spreek ‘ zijn gedwongen of er zijn uitgestapt?

  Worden deze zaken ook behandeld tijdens de studie van het journaille van de toekomst?

  Ik ben erg benieuwd en hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet

 6. Ach het bevestigt alleen maar dat je in NL al lang echt niets hoeft te weten of kunnen om als “deskundige” of eindverantwoordelijke te worden benoemd. Wat dacht je van die omhooggevalen tikgeit op Defensie, snolliebollie Hennis? Niet veel beter dan dat mens van Mai-Weggen of juffie Jorritsma. Om nog maar te zwijgen van die andere troela’s op onderwijs, vervoer en ga zo maar door. En wat te denken van Rutte zelf: waar zou die nou verstand van kunnen hebben? Van niets, en al helemaal niet van het vak waarin hij ie afgestudeerd: geschiedenis. Eén ding kunnen ze allemaal heel goed, ook deze nieuwe ster in Groningen: zakken vullen, hun eigen wel te verstaan.

Geef een reactie