BREXIT EXCLUSIVE (1): WIE IS DE VROUW DIE DE TRAUMATISCHE BREXIT-DEAL VAN BORIS EN DE EU ALSNOG OM ZEEP KAN HELPEN IN THE COMMONS -EN DUS NU DE MACHTIGSTE VROUW TER WERELD IS?

ARLENE FOSTER VAN DE DUP-PARTIJ WEIGERT DE BREXIT-DEAL VAN BORIS TE STEUNEN OMDAT DEZE NOORD-IERLAND TE VEEL AFSCHEIDT VAN DE REST VAN HET VK * WE HEBBEN HIER TE MAKEN MET EEN VAN DE MEEST CRIMINELE, INCOMPETENTE EN MAFIOSE POLITICI TER WERELD * JUIST DEZE WEEK KWAM EEN BOEK UIT OVER HOE ZIJ EEN HALF MILJARD HEEFT GEPLUNDERD VAN HET VOLK ALS GEVOLG WAARVAN NOORD-IERLAND NU AL BIJNA 3 JAAR LANG ZONDER REGERING ZIT * ZIJ IS OM EEN OF ANDERE REDEN COMPLEET ONAANTASTBAAR EN HEEFT NU DE WERELD IN GIJZELING

Juist deze week kwam het boek Burned uit van de Noord-Ierse journalist Sam McBride. De ondertitel: The Inside Story of the‘Cash-for-Ash’ Scandal and Northern Ireland’s Secretive New Elite. Het voornaamste lid van deze ‘geheime nieuwe Noord-Ierse elite’ is Arlene Foster, een Neelie Kroes-achtige figuur die het land al decennia in een ijzeren greep houdt van corruptie, incompetentie en terreur. Het is werkelijk niet te bevatten dat juist deze vrouw zich thans in een positie heeft weten te wurmen die haar (voor het moment in elk geval) tot een van de machtigste politici ter wereld maakt die de Brexit van Boris -en daarmee de EU en de toekomst van de NWO- kan maken en breken. Haar ‘agenda’ wat Brexit betreft lijkt helder: als leider van de DUP (Democratic Unionist Party) wil ze dat niets (of althans zo min mogelijk) verandert in Noord-Ierland dat volledig en integraal onderdeel moet blijven (samen met Wales en Schotland) van het VK. Het Brexit-accoord van Boris en de EU gaat daar een einde aan maken omdat er een grens komt te liggen in de Ierse Zee. Die grens is nodig omdat Noord Ierland in feite deel blijft uitmaken van de customs union van de EU. En dus is Arlene tegen -ook al blijft haar land ook onderdeel van de customs territory van het VK. Maar we hebben het nu niet over de technicaliteiten van de deal (hier een duidelijk overzicht) maar over mevrouwtje Foster.

Deel van het Brexit-accoord is dat de ’tweede kamer’ van Noord Ierland (Stormont genaamd) elke vier jaar ‘geheel democratisch’ moet kunnen beslissen over de deal. Maar zoals gezegd staat het enorme Stormont-gebouw aan de rand van Belfast al jaren leeg. Dankzij Arlene Foster die het bestuur van het land geheel heeft lamgelegd en vergiftid door het Renewable Heat Incentive-scandal. Dit is typisch weer zo’n megalomaan ‘verbeter de wereld-project’ van links in de sfeer van Greta Thunberg en de Green New Deal van de Amerikaanse ‘socialisten’ dat uiteindelijk een disaster wordt van monsterlijke proporties en/of een crimineel complot blijkt te zijn honderden miljoenen in de zakken te laten verdwijnen van de genoemde secretive new elite. Het RHI-schandaal doet eigenlijk nog het meest denken aan dat van de Vogelaar-wijken bij ons waarover we recent berichtten, zij het dat het Vogelaar-schandaal 2x zo groot was qua geplunderd geld dan het Noord-Ierse. Dit is hoe het betreffende artikel op Wikipedia begint:

The Renewable Heat Incentive scandal (RHI scandal), also referred to as RHIgate[1] and the Cash for Ash scandal,[2] is a political scandal in Northern Ireland that centres on a failed renewable energy (wood pellet burning) incentive scheme that has been reported to potentially cost the public purse almost £500 million.[3] The plan was overseen by Arlene Foster of the Democratic Unionist Party (DUP), the then-Minister for Enterprise, Trade and Investment, who failed to introduce proper cost controls, allowing the plan to spiral out of control.[3]

Toen haar criminele rol in deze zwendel moest worden onderzocht, weigerde mevrouwtje Foster doodleuk af te treden ‘lopende het onderzoek’. Dit was voor coalitie-partner Sinn Fein reden het vertrouwen in de regering op te zeggen. Vanaf dat moment zit Noord-Ierland dus zonder regering:

The affair ultimately caused Sinn Féin leader Martin McGuinness to resign in protest as deputy First Minister of Northern Ireland in January 2017 after ten years in office, citing Foster’s refusal to stand aside from her role while an investigation took place, among other matters.[5] In the power-sharing government, McGuinness’ resignation also meant that Foster was removed from her role as First Minister, which in turn caused the Executive Office of Northern Ireland to collapse for the subsequent two years.

Dat mevrouwtje Foster ook persoonlijk de zakken vulde, blijkt uit het genoemde boek van McBride waarin in elk geval wordt onthuld dat een close confidant van haar en een soort ‘hitman’ op een lijst stond om 6 miljoen pond te krijgen toegeschoven:

The family of a former DUP special adviser at Stormont stood to earn £6m from the installation of controversial RHI boilers. Andrew Crawford served as a Spad to DUP leader Arlene Foster at the Department of Enterprise Trade and Investment when the botched scheme was introduced. He resigned in January 2017 after he was named in the assembly’s Public Accounts Committee as attempting to delay the introduction of cost controls to the RHI (Renewable Heat Incentive) scheme – a claim he strongly denies.

Geef een reactie