DE AANSLAG OP ROB SCHOLTE EN DE MOORD OP JOOST ZWAGERMAN: HET WARE VERHAAL NA 24 JAAR

SCHRIJVER JOOST ZWAGERMAN WERD VERMOORD IN 2015 DOOR DEZELFDE GROEP MENSEN DIE ACHTER DE BOMAANSLAG ZITTEN OP ROB SCHOLTE IN 1994 * DE MONSTERLIJKE WAARHEID OVER HET NEDERLAND VAN MARK RUTTE EN JORIS DEMMINK

De aanslag op Rob Scholte: de daders

Vandaag is de dag dat een aantoonbaar crimineel gemeentebestuur van Den Helder, in samenspanning met corrupte rechters en gedekt door een criminele overheid, het Rob Scholte Museum alsmede de woning van het gezin Scholte met geweld kan laten ontruimen. Iets dergelijks is nog nooit eerder in onze geschiedenis gebeurd: kunstenaars van naam en faam worden altijd geholpen, gesteund en beschermd. Zo niet Rob Schote.

Reeds in 1994 was er sprake van een complot tegen Scholte dat resulteerde in de beroemde bomaanslag. Hier zien we reeds direct de parallel met de uitzetting: iets vergelijkbaars is nimmer in Nederland voorgevallen. Dezelfde krachten zijn hier at play. Daarom wordt vandaag de complete samenzwering van destijds tegen Scholte onthuld.

Daniël Groen plaatse de precisie-bom onder de auto. Het gaat hier om een psychisch zwaar gestoorde kunstenaar die in 2001 overleed nadat hij zichzelf zwaar had gemutileerd, hoogtwaarschijnlijk uit wroeging over deze daad. Hier [link] meer achtergronden over deze persoon in een artikel dat in 2011 verscheen en is geschreven door een voormalige minnaares.

Koos Dalstra was het ‘creatieve brein’ achter de aanslag. Hij is criminoloog en getalenteerd performer die tevens werkte als informant van de politie.

John Studulski bracht de bom tot ontploffing via een op afstand bedienbaar ontstekingsmechanisme. John was een assistent van Rob.

Eef Hoos was de maker van de bom. Het gaat hier om een beruchte ‘Hagenees’ die landelijke faam verwierf als de baas van het incassobureeau Toetanchamon.

De fotograaf Paul Blanca, de schilder Peter Klashorst en advocaat Oscar Hammerstein zaten ook in het complot. De groep kunstenaars kreeg landelijke bekendheid onder de namen Maximalen em After Nature.

Wat het motief betreft is er sprake van meedere elementen zoals non-acceptatie van het kunstenaarschap van Rob, afgunst over zijn (in hun ogen) ‘gestolen’ successen en ten uitvoer leggen van een ‘satanisch experiment’ dat de daders als een ‘kunstwerk’ op zichzelf zagen. In een door Zembla uitgezonden documentaire [link] komen al deze genoemde personen uitgebreid in beeld en aan het woord. De oorspronkelijke versie was bijna 25 minuten langer. Dat komt omdat de belangijkste zelf-incriminerende passages van de daders onder grote druk zijn verwijderd. Desalniettemin wordt in deze docu reeds een casus neergelegd.

En dan komen we nu op het lot van de schijver Joost Zwagerman. In zijn boek Gimmick uit 1989 wordt sleutel tot de aanslag op Scholte gegeven. Het betreft hier een sleutelroman waarin Zwagerman zelf Raam is, Paul Blanca Moreno, Koos Dalstra Groen en Rob Scholte Eckhard. Omdat Dalstra met de naam Groen in Zwagermans boek verwijst naar de daadwerkelijke hoofddader van de aanslag Daniel Groen, kreeg de groep het benauwd dat het complot alsnog bekend zou worden. Daarnaast moet ervan worden uitgegaan, dat Zwagerman mogelijk zelf pas later tot de ontdekking kwam hoe de vork in de steel zat bij de aanslag op Rob en hoe de codering Dalstra/Groen in elkaar zat, waarmee hij een enorme liability werd. Insiders weten, dat Gimmick slechts zeer ten dele door Zwagerman zelf is geschreven. De belangrijkste co-auteur was Koos Dalstra die zoals Jan Kuitenbrouwer het beschreef zijn Turbotaal met alle afko’s losliet op het manuscript waardoor het eigentijds ging swingen. Hierop besloot de groep Zwagerman te vermoorden. De moord is gepleegd door Paul Blanca.

Na de dood van Zwagerman kwam er een enorm propaganda-offensief op gang de werkelijke gang van zaken verborgen te houden, precies zoals na de bomaanslag op Rob. Desalniettemin zijn er vele feiten en omstandigheden die deze lezing bevestigen. Zo heeft uitgever Robert Ammerlaan in een uitzending van DWDD [link] de zelfmoord van Joost openlijk in twijfel getrokken en een gedicht voorgedragen waarin hij zijn eigen moord beschijft en aankondigt met de naam Grond. Op de uitvaart van Joost legde Blanca als spreker een sort of bekentenis af waarin hij zelf meerdere mensen zoals burgemeesters van Amsterdam, ministers van justitie en politie-functionarissen bedankte voor het beschermen van de groep. Ondermeer werden genoemd minister Sorgdrager, Hirsch Balin, Opstelten….. In deze toespraak kraakte hij Zwagerman ook af op een bizarre manier. Hij ging zeer intimiderend zitten naast de moeder van Zwagerman met een zijn hond en liep aan het eind van de dienst naar de kist en zei niet ‘dag Joost’ maar ‘dag Koos’.

Peter Klashorst bevond zich op het moment van de moord in Thailand. Hij kreeg een foto toegestuurd van het lijk van de schrijver en maakte op basis daarvan een schilderij [link].

Zwagerman is niet de enige die werd vermoord als gevolg van de bomaanslag op Rob Scholte. Hetzelfde geldt voor Peter Giele, destijds eigenaar van discotheek Roxy die model stond voor de disco Gimmick van het boek. Ook de dood van de journalisten Joop van Tijn en Ischa Meijer zou hiervan een gevolg kunnen zijn omdat ook zij te veel wisten.

3 Replies to “DE AANSLAG OP ROB SCHOLTE EN DE MOORD OP JOOST ZWAGERMAN: HET WARE VERHAAL NA 24 JAAR”

  1. U gaat er echt weer totaal aan voorbij dat als iemand zijn rekeningen niet kan of wil betalen, uitzetting een logisch gevolg is. En dat terwijl u zelf op die manier ook een huis bent kwijt geraakt als ik me niet vergis.

  2. Komt er in het universum van Micha ooit wel eens een bekend iemand om door natuurlijke oorzaken?

    (dit is een retorische vraag, het antwoord is een ieder wel bekend)

Geef een reactie