DE EERSTE STAP NAAR DE REHABILITATIE VAN MICHA IS BEGONNEN: BART MOS NOEMT HEM WEER ‘JOURNALIST’

BLIJKBAAR IS TELEGRAAF-JOURNALIST BART MOS NA PRECIES 10 JAAR BEKOMEN VAN DE SCHRIK VAN DE ‘DOODSBEDREIGING’ DOOR MICHA EN SCHRIJFT EEN SNOEIHARD COMMENTAAR PRO-MICHA, ANTI-WESTENBERG EN VOORAL… ANTI ADVOCAAT DES KONINGS CROISET VAN UCHELEN: ‘HIJ STOND DE EX-RECHTER DE AFGELOPEN JAREN BIJ TEGEN EEN DUIZELINGWEKKEND TARIEF OP KOSTEN VAN DE STAAT. U EN IK BETALEN DE REKENING, SAMEN MET HET GEZAG VAN DE RECHTSPRAAK’

Analyse: Misbruik van procesrecht kost samenleving €1,4 miljoen

Door BART MOS
1 uur geleden in FINANCIEEL
Terwijl de rechtspraak in grote financiële problemen zit en gedwongen is pijnlijke bezuinigingen in de eigen organisatie door te voeren, draait het op voor een schadevergoeding van ruim €1,4 miljoen die een ex-rechter aan een advocaat moet betalen omdat hij hem ten onrechte heeft uitgemaakt voor leugenaar.
De voormalige magistraat Hans Westenberg werd deze week door het hof Den Bosch veroordeeld tot het betalen van de schadevergoeding, maar omdat hij is gevrijwaard door zijn ex-werkgever, gaat de rekening linea recta door naar de Haagse rechtbank.

Reputatieschade

Met de uitspraak van het hof komt een eind aan een slepend juridisch steekspel over het boek ’Topadvocatuur’ van journalist Micha Kat. In het boek stelt advocaat Smit dat toenmalig rechter Westenberg hem telefonisch adviseerde te stoppen met een rechtszaak rond een bouwproject bij Schiphol (de Chipshol-zaak), omdat hij de zaak toch ging verliezen. De rechter ontkende het telefoontje en startte een procedure tegen Smit, maar verloor deze. Westenberg had wel degelijk gebeld, stelde de rechters vast. In de procedure die Smit daarop tegen Westenberg aanspande om een schadevergoeding te eisen wegens reputatieschade en zijn daarmee samenhangende vertrek bij advocatenkantoor Simmons & Simmons verzette de rechter zich tot het uiterste. Het hof Den Bosch velt daar nu een snoeihard oordeel over en beschuldigt hem in de uitspraak van ’misbruik van procesrecht’ en ’onrechtmatig handelen’. Het verwijt komt er op neer dat Westenberg en z’n advocaat volgens het hof jarenlang hun middelvinger hebben opgestoken naar de rechtspraak.

Torenhoog tarief

De advocaat van Westenberg laat weten zich niet door het verwijt van het hof aangesproken te voelen. „Ik mag het standpunt van mijn cliënt verdedigen tenzij ik dat tegen beter weten doe. Dat is hier bepaald niet het geval”, reageert Allen & Overy-partner Andre Croiset van Uchelen die de ex-rechter afgelopen jaren tegen een duizelingwekkend tarief bijstond, op kosten van de staat. U en ik betalen de rekening, samen met het gezag van de rechtspraak.

4 Replies to “DE EERSTE STAP NAAR DE REHABILITATIE VAN MICHA IS BEGONNEN: BART MOS NOEMT HEM WEER ‘JOURNALIST’”

  1. Eh, Bart Mos? Het grootste gevaar voor de mensheid? Die pedojournalist? Die al lang down was met de rest van de MSM? Die crimineel die in de bres sprong voor Joris Demmink? Dodelijk onderdeel van de CIA/FBI? Die door de New York Times exposede hoaxer en bedrieger? Die door de deepstate opgevoerde journalist? DIE Bart Mos bedoel je?

    En wat is daar precies mee, die heeft jou ‘journalist’genoemd? En onmiddellijk spring je als het eerste-de-beste-schoothondje op zijn knie om je natte neus in zijn kruis te drukken? Is er dan nog maar zo weinig van jouw eigenwaarde over dat je aan dit ene woord al genoeg hebt om al je geblaat van de afgelopen 10 jaar met één pennestreek naar het ronde archief te verwijzen terwijl je hijgend op je achterpootjes de grote Bart Mos achter zijn oren staat te likken?

    Zullen we een crowdfund actie beginnen om Bart Mos om te kopen om jou een keer een ‘goede journalist’ te noemen in één van zijn artikeltjes? Zou dat jou het 72-urig orgasme bezorgen waarna je eindelijk met een gerust hart kunt sterven?

    1. U weet toch dat Kat zélden zijn excuses aanbied? Nog niet aan zijn advocaat die hij keer op keer door het slijk haalt.

      Overigens zou Mos een rectificatie moeten doen en daarin schrijven dat het niet gaat om ‘journalist Micha Kat’ maar “VOORMALIG journalist en huidig blogger Micha Kat”.

Geef een reactie