DIT SCHREEF MAARTEN REIJNDERS WERKELIJK OVER MICHA -HET CRIMINELE COMPLOT VAN DE VOLKSKRANT EXPOSED!

THIS IS IT: HET RECENSEREN VAN EEN BOEK OVER COMPLOTDENKERS IS VOOR DE VOLKSKRANT AANLEIDING VOOR HET SMEDEN VAN EEN COMPLOT TEGEN MICHA DOOR IN EEN HITPIECE EEN HETZE-SFEER TE CREEEREN DIE IN HET BOEK HELEMAAL NIET VOORKOMT. iN PLAATS VAN ‘PARANOIDE GEK’ EN ‘KONING VAN HET GEKKENHUIS’ STAAT ER DIT OVER MICHA IN HET BOEK:

blz. 34:
Kat valt op. Niet alleen bij zijn ex-collega’s, maar ook onder andere samenzweringsgelovigen. Alle complotdenkers waarmee ik voor dit boek heb gesproken, kennen hem. Kat heeft ferme meningen en is bepaald niet op zijn mondje gevallen. Kat is een fenomeen.

blz. 35:
Zijn fans zien in hem een eloquente vertolker van hun gedachtengoed. Voor hen is Kat iemand die zegt waar het op staat. Een echte journalist die nu eens niet bang is de autoriteiten ter verantwoording te roepen. En eerlijk is eerlijk: met zijn optreden boezemt Kat in ieder geval bij sommige autoriteiten de nodige angst in.

blz. 277:
Complotdenkers zijn vaak hele gewone, hartelijke mensen als je hen ontmoet. Zo verbeten als ze zoms op internet kunnen overkomen, zo zachtaardig zijn ze doorgaans in ‘het echte leven’. Zelfs Micha Kat, die vanwege zijn gestalk en lastercampagnes verscheidene malen is veroordeeld en die in zijn video’s en geschriften meestal de indruk wekt dat hij de hele dag met het schuim op de mond rondloopt, blijkt geduldig en vol enthousiasme te kunnen vertellen over hoe hj tegen tal van zaken aankijkt, zo is mijn ervaring. Tijdens ons gesprek bij hem thuis zie ik slecht heel af en toe de Kat die ik ken uit zijn video’s. Dat gebeurt als hij merkt dat ik hem niet helemaal serieus neem of niet geloof. Hij toont zich ingenomen over het verloop van het gesprek en biedt aan het eind -we zijn dan ruim drie uur verder- aan om een fles wijn open te trekken.

2 Replies to “DIT SCHREEF MAARTEN REIJNDERS WERKELIJK OVER MICHA -HET CRIMINELE COMPLOT VAN DE VOLKSKRANT EXPOSED!”

  1. Ik ben geen vooringenomen fan of idolaat van (dan een soort goeroe) Kat. Verre zij het van mij.

    Hoe komt de (kennelijke) idioot Reijnders op dat soort gluiperig vreemd-algemeniserende ideeën?

  2. Eerst zwaar demoniseren en dan blijk je in de praktijk helemaal geen slecht persoon te zijn maar gewoon een mens met gevoelens en oprechte motieven om misstanden te verhelpen.

Geef een reactie