GILETS JAUNES MAKEN ZICH OP VOOR DE BESLISSENDE SLAG: ACTE 17

LAATSTE NIEUWS: LEES OP NIBURU.CO HOE DE GELE HESJES EEN NIEUW WAPEN HEBBEN OMARMD: BOMMEN MET UITWERPSELEN!

EXTRA: AL DAGEN ZWARE RELLEN AAN DE GANG IN GRENOBLE VAN MOSLIM-JONGEREN NA DE DOOD VAN TWEE JONGENS IN EEN POLITIE-ACHTERVOLGING

VERTALING:
De Gele Hesjes gaan weer toeslaan! In heel Frankrijk zijn dit weekend weer demonstraties georganiseerd. Zoals Le Parisien het stelt: leiders kondigen een ‘groot event’ aan dan wel ‘de beslissende acte’. Volgens de krant hopen de gilets op een ‘maand maart van intens protest’. De oorlogshandelingen gaan beginnen vanaf vrijdag 8 maart. De Faceboek-groep ‘France en colere’ (Frankrijk is woedend) roept op tot een opkomst zoals nog niet eerder gezien. De actie moet vrijdagavond van start gaan op het Champs de Mars (in Parijs) om half zeven en duren tot maandag 11 maart half zeven ’s ochtends. Groepen gilets hebben het over ‘een belegering van Parijs’ en komen om te blijven tot het volgende weekeind. Andere groepen van de gilets roepen op tot mobilisatie tijdens het weekeind op andere locaties in de hoofdstad. De boegbeelden van de beweging roepen op om naar Parijs te komen, maar elders zijn ook protesten gepland. Steden die reeds verregaand zijn gemobiliseerd zetten hun strijd voort. In Lille vindt de aftrap plaats om 12:30 op de Place de la Republique; om 1 uur gaat Bordeaux van start op de Place de la Bourse en Toulouse om 13:30 op de Place Jean Jaures.

Eén reactie op “GILETS JAUNES MAKEN ZICH OP VOOR DE BESLISSENDE SLAG: ACTE 17”

  1. De gele hesjes zijn het eerste zilveren lijntje aan de horizon na vele jaren van wereldwijde politieke, justitiële en financiële terreur.

    In Nederland blijft het angstig stil. En dat is ook wel goed zo. Opstaan tegen crimineel gezag dat dóé je niet. Dat is niet netjes. Liever laf de stille armoe verbergen…het vijftiger-jaren leren lapje op de ellebogen komt weer terug.

Geef een reactie