GRUNBERG MAG RUTTE EEN NECROFIEL NOEMEN IN GROTE KRANT, MICHA KRIJGT TIEN MAANDEN VOOR ‘SMAADSCHRIFT’ TEGEN GELAUFF

HET KAN ALTIJD NOG KRANKZINNIGER * DIT IS WAARSCHIJNLIJK EEN POGING DE PIJNLIJKE WAANZIN OVER DE SEKSUELE GEAARDHEID VAN DE PREMIER TE RIDICULISEREN EN DAARMEE TE KILLEN * ‘MARCEL GELAUFF HEEFT BANDEN MET PEDO-NETWERKEN’ GOED VOOR TIEN MAANDEN ONVOORWAARDELIJK, ‘MARK RUTTE, U BENT GEWOON EEN NECROFIEL’ IS JUST FINE

In your face maar weer eens een keer. Arnon Grunberg zegt nu dat Mark Rutte het doet met lijken. Of dat lijken zijn van vrouwen, kinderen en/of bejaarden wordt niet duidelijk. Wel duidelijk is de waanzin dat Micha furieus wordt vervolgd voor zijn -geheel juiste- stelling dat Marcel Gelauff ‘banden onderhoudt met pedo-netwerken- (het hoger beroep loopt) maar dat Grunberg -nota bene in een van de ‘belangrijkste’ kranten van Nederland- onze premier van beschuldigen van het neuken met lijken. Opnieuw gefundenes Fressen voor Micha bij zijn hoger beroep tegen de tien maanden onvoorwaardelijk. De reden dat Rutte alles mag worden genoemd behalve homofiel -als Grunberg dat had geschreven was hij vermoedelijk ook opgepakt- is dat hij zo ver mogelijk moet worden weggehouden van de pedo-netwerken. We hebben het vaker gezegd: de leugens en de spin rond Rutte zijn van het nivo Hillary Clinton. Maar wat dit natuurlijk ook laat zien, is de waanzin van de vervolgen van smaad als delict. Smaad kan helemaal geen delict zijn om de simpele reden dat het aan de ‘belasterde’ persoon zelf is te beslissen of hij is belasterd of niet. Hierdoor kan smaad nooit een strafrechterlijk vergrijp zijn (wel civiel). Voor elk delict geldt immers dat de gevolgen van de daad onomkeerbaar moeten zijn en objectiveerbaar. Iemand wiens huis door een pyromaan in brand is gestoken beslist niet ‘zelf’ of zijn huis nog overeind staat. Iemand wiens vrouw is verkracht beslist niet ‘zelf’ of dat is gebeurd, net zomin als iemand wiens beurs is gejat. Dat zijn feiten die kunnen worden bewezen, ondermeer aan de hand van technisch bewijs. Voor smaad geldt dat allemaal niet. Sterker: wat de ene als smaad kan opvatten, ziet de ander als een compliment. Desalniettemin wordt ‘smaad’ de laatste jaren meer en meer ingezet door Justitie als politiek wapen ongewenste geluiden te killen.

7 Replies to “GRUNBERG MAG RUTTE EEN NECROFIEL NOEMEN IN GROTE KRANT, MICHA KRIJGT TIEN MAANDEN VOOR ‘SMAADSCHRIFT’ TEGEN GELAUFF”

 1. Ik zou niet weten wat Gerlauff hier mee van doen heeft, Rutte heeft een andere grens op dat gebied.

  Anderzijds is Micha Kat met zijn filmpje “”Rutte zijn kop eraf trekken”” door het oog van de naald gegaan volgens mijn bronnen.

  Belediging wordt niet algemeen bepaald maar vanuit het person die vind dat hij slachtoffer is, en dit wordt vervolgens getoetst bij de rechter.

  Daarbij neem ik aan dat Rutte wel meer van dat soort grappen om zijn oren krijgt en dus zijn schouders ophaald.

  Belediging wordt niet vanaf de zijlijn bepaald door een zekere Micha Kat …..

 2. WE weten allemaal dat Grunberg alleen maar een onschadelijke grap maakt, en dat jij, Micha, het meent. Wie het meent moet blijkbaar vervolgd worden. Wat leren wij hiervan: dat Grunberg geen echte grappenmaker is, want een echte grap is heel erg leuk, we liggen blauw van het lachen, omdat de waarheid wordt gezegd. Ik heb nog nooit zelfs maar hoeven glimlachen om de culumns van Grunberg, die ik toch elke dag lees!

  1. Dat zou best kunnen, Caroly, maar dat weten we dus niet zeker! In juridische zin zou jouw opmerking betekenen dat je iemand niet mag belasteren als je het serieus meent maar wel ‘voor de grap’. In de wet staat hierover niets. Waar het om gaat is zoals ik schreef: hoe vat de ‘patiens’ (het target, het object) het op? Ziet Rutte dit ook als een ‘onschadelijke grap’?

 3. Een necrofiel net zoals Jimmy Savile of de bijna geslaagde politicus Ted Bundy.

  Het zou zomaar kunnen. Als we niet testen weten we niets. Meten is weten!

  Maar als Arnon Yasha Yves Grünberg, een erkende koekwaus, het ventileert, dan is het onschuldig grappig.

 4. Iedere Nederlander krijgt 1000 euro, geen cent naar Griekenland en ik ben geen homo. En 1 op de 5 Nederlanders heeft VVD gestemd. Tuurlijk.

  Geen 1000 euro maar een BTW verhoging van Rutte, dan hebben ‘ze’ meer zwart geld. Door BTW verhoging grote koopkrachtverlies, gevolg vele winkels zijn omgevallen. Maar dat interesseert hun toch niet, zij kunnen op grote schaal plunderen.

  Wat nog in het verschiet ligt: liberalisering huurmarkt met gigantische tekort aan woningen. Woningcorporaties sluizen miljarden weg en verkopen hun woningvoorraad, het zijn werkelijk net maffia organisaties. Neoliberale feest met VVD en Willy.

  Het heeft Willy behaagd om Rutte nog 4 jaar aan te stellen als directeur van BV Nederland, hij heeft het goed gedaan voor hun. En uiteraard krijgt ie een vette bonus, vakantiehuis in Thailand met baan of eventueel Zuid-Frankrijk.

  Rutte is directeur van BV Nederland, Willy grootaandeelhouder en Tweede Kamer is soort van personeelsvereniging van BV Nederland. Leuk voor de bühne maar heeft amper iets te bepalen.

Geef een reactie