KANTOOR VAN DEMMINK ACHTER DRAMA GASWINNING GRONINGEN DAT ESCALEERT: GEHEIME OVEREENKOMSTEN, SIDELETTERS, LIST, BEDROG EN INTIMIDATIE

IN FEBRUARI BERICHTTEN WE OVER PAARDENHOUDER SIJBRAND NIJHOFF DIE GEHEIME DOCUMENTEN BOVEN TAFEL KREEG WAARUIT BLIJKT DAT DE STAAT VERREGAAND AANSPRAKELIJK IS VOOR DE SCHADE -DAT ZOU TOT EEN FAILLISSEMENT VAN NEDERLAND KUNNEN LEIDEN * DAAROM UITSTEL EN BEDROG DOOR ERIC WIEBES DIE NU EEN ‘JUDAS’ WORDT GENOEMD * ONGEKENDE INTIMDATIES VAN NIJHOFF DOOR DE AIVD * MORGEN ‘GASDEBAT’ IN DEN HAAG WAAR MET ANGST EN BEVEN DE KOMST WORDT AFGEWACHT VAN WOEDENDE GRONINGERS

ALLEN & OVERY ‘DOET’ JUSTITIE VIA GRAPPERHAUS, MCKINSEY FINANCIEEN VIA HOEKSTRA EN DE BRAUW BLACKSTONE WESTBROEK GAAT OVER HET LEEGPLUNDEREN EN VERKRACHTEN VAN GRONINGEN

De strategie van de Staat en de NAM in de ‘Groningse gascrisis’ wordt volledig bepaald en aangestuurd door de advocaten van De Brauw Blackstone Westbroek dat ook Joris Demmink bijstaat. Dus als staatssecretaris Eric Wiebes opeens al zijn beloftes breekt en zegt dat hij ‘nu wil wachten met het verstreken en renoveren van 1600 woningen’ doet hij dat op het advies en het gezag van de advocaten van De Brauw van wie Marnix Leijten leading is. The bottom line is vrij simpel: de Staat is verregaand aansprakelijk voor de schade. De documenten waaruit dat blijkt zijn decennia lang geheim gehouden. Recent zijn ze boven tafel gekomen dankzij de genoemde paardenfokker Nijhoff die vervolgens op ongekende wijze door de Staat werd geterroriseerd -net als overigens andere Groningers die een bedreiging vormden voor de Haagse elite. In de documenten staat dat de gaswinning moet doorgaan tot alles uit de grond is gehaald; de Staat is een key player er verregaand aansprakelijk voor de schade die in de honderden miljoenen kan lopen en wellicht meer. Een faillissement van Nederland zou het gevolg kunnen zijn. Totale paniek dus bij de PP-elite temeer ook daar Groningen steeds meer ‘ontwaakt’ en begint te beseffen hoezeer ze zijn vertrapt en uitgebuit door de Haagse elite: alles wat de Groningers werd beloofd bleek gelogen tot en met de meest recente toezeggingen van Wiebes aan toe. Gezien de geheime contracten kon de Staat ook moeilijk anders. De inzet van Rutte en Wiebes lijkt nu te zijn elke vorm van schadeloosstelling tegen te houden vanuit de gedachte dat als er eenmaal wordt begonnen met betalen, er een fataal gat is geslagen in de ‘dijk van Hans Brinkers’.

De advocaten van Sijbrand Nijhoff, Marco Kalmijn en Marcella Spithoff van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten uit Leeuwarden, gaan nog een stap verder. Volgens het duo betekent de geheime side letter dat de Staat niet alleen aandeelhouder maar ook, naast de NAM, mede-exploitant en mede-vergunninghouder van het Groninger gasveld is. En dat zet alles op zijn kop, betogen de twee. Het maakt dat de Staat aansprakelijk is voor de gevolgen van de gaswinning, aldus de advocaten, en dus net als de NAM moet opdraaien voor de kosten. „De Staat dient in feite samen met de NAM een winningsplan in en de Staat keurt het vervolgens goed”, zegt Kalmijn. „Nou, dat is lekker. De slager keurt zijn eigen vlees. Het is een opzetje. Hoe objectief is een minister die zelf voor 50 procent een plan indient?”

Dat is te lezen bij Het Nieuwsblad van het Noorden dat ook de geheime stukken publiceert. Opvallend dat de grote MSM zoals NOS en NRC hier niet over spreken. Door de intimidaties en de terreur vanuit de Staat heeft deze in feite reeds schuld en aansprakelijkheid bekend. Hoe diep de angst van de elite zit, blijkt uit het feit dat begin dit jaar actievoerders thuis door de politie werden bezocht en geintimideerd. Dat was aan de vooravond van een fakkeltocht tegen de gaswinning waaraan (minimaal) 12.000 mensen deelnamen. In 2015 werden NAM-beveiligers gewelddadig tegen demonstraten waarvan er een met een auto werd aangereden.

5 Replies to “KANTOOR VAN DEMMINK ACHTER DRAMA GASWINNING GRONINGEN DAT ESCALEERT: GEHEIME OVEREENKOMSTEN, SIDELETTERS, LIST, BEDROG EN INTIMIDATIE”

 1. Bang worden psychopaten nooit, maar ze houden niet van reuring.

  De 100% narcistische ‘alien mindset’ doet er immers van jongsaf alles aan (uiteraard, ander wirden ze ter plekke door het normale volk aan repen gescheurd, zonder tussenkomst van welke PB BV rechter dan ook) om ALS MONSTER niet op te vallen.

 2. Prins Bernhard BV “de Staat” noemen geeft aan dat het met de burgerschapskunde bijzonder beroerd gesteld is.

  Arie Slob wil daar verbetering in gaan aanbrengen en hopelijk niet op zijn Arie Slobs!

  1. “We are being lied to and abused by journalists, professors, scientists, policemen, NASA, the FBI, and some businesses, such as YouTube and Google. How many more centuries are we going to allow this abuse? Is the human race as pathetic and sheeplike as it appears to be? Are there not enough people with advanced human qualities to correct this idiotic situation?”

   SIX PRESENTATIONS THAT TRUMP SHOULD GIVE TO THE WORLD

Geef een reactie