KLACHT BIJ DE RAAD TEGEN MARCEL HULSPAS, HARO KRAAK EN DE VOLKSKRANT

Geachte Raad,

Op 25 november verschenen in De Volkskrant twee artikelen over het onderwerp ‘Complotdenkers’. Het betreft deze artikelen:

Complotdenken is anno 2016 weer heel normaal | Buitenland | de Volkskrant

Complotdenkers draait om handjevol warhoofden | Recensies | de Volkskrant

In het tweede artikel worden de volgende kwalificaties gericht aan mijn adres:

kletskous
rond mij zou een ‘bizarre club’ bestaan
een warhoofd die het leven van Demmink ’tot een hel heeft gemaakt’
paranoide gek
ongekroonde koning van het gekkenhuis

Voor al deze kwalificaties wordt nergens een feit ter ondersteuning aangedragen. Sterker: de overdaad aan feiten die het tegendeel aantonen -dat ik een degelijk journalist ben met een enorm track record- worden allemaal verzwegen. Mij is geen wederhoor aangeboden noch is met mij contact gezocht.

Wat dit alles nog eens verergert en verzwaart is dat het artikel van Hulspas waarin al deze diffamerende kwalificaties te vinden zijn wordt ‘ondersteund’ door het eerdere, grotere artikel dat veel prominenter in de zaterdagkrant verscheen van de hand van Kraak. Daarin wordt mijn naam weliswaar niet genoemd, maar de in het artikel van Hulspas gebezigde kwalificaties zullen door de lezer zonder enige twijfel worden ‘meegenomen’ naar het artikel van Kraak. Daarom richt mijn klacht zich ook op dat stuk.

Gaarne spoedig vernemend,

Met vriendelijke groet,

Micha Kat
journalist

4 Replies to “KLACHT BIJ DE RAAD TEGEN MARCEL HULSPAS, HARO KRAAK EN DE VOLKSKRANT”

 1. Micha. Dumbo. Een klacht tegen een recensent van een boek? Klaag dan ook gelijk Saragossa, NRC, Elsevier en nog wat andere recensenten aan.

  Het slaat echt nergens op wat je klacht betreft. Iemand hoeft maar even op je Klokkenluider of Revolutionair site te kijken ….. geen wederhoor nodig.

  Je waanzin ligt gewoon op straat en dat heb je helemaal zelf voor elkaar gekregen!

 2. -dat ik een degelijk journalist ben met een enorm track record- worden allemaal verzwegen.

  Track record

  Het track record van een persoon of organisatie is een opsomming van diens verdiensten en gebreken. Een track record kan onder meer bestaan uit positieve en negatieve referenties en feitelijke prestaties uit het verleden.

  Iemands track record is medepalend voor diens imago en autoriteit. Een positief track record zal het makkelijker maken om nieuwe klanten te overtuigen en nieuwe opdrachten binnen te halen.

  Nou dat klopt aardig, en wordt tevens in de artikelen aangeduid vooral de negatieve zaken die min of meer de hoofdrol spelen.

  Betreft de positieve kanten wordt het wat lastiger, die worden aardig in de hoek gezetdoor je grappen en grollen.
  En is dus vervolgens ook niet zo gek dat men dat in de artikelen beschrijft.

  Overigens geloof niet dat jouw artikelen veel anders zijn als je weer een person op de korrel neemt die je in de weg loopt en vervolgens maar weer het pedo jargon er tegen aan gooit.

 3. Ze kunnen in ieder geval niet zeggen dat de met naam genoemde “koning van het gekkenhuis” niet zelf rechtstreeks betrokken is.

  Wat zullen ze nu dan uit de hoge hoed toveren om ermee weg te komen, want ja, dit is weer zo’n RAAD hè….?!

 4. Helaas: Gelijkgeschakelde pers in (hier bij normaal gedrag van Nederlanders in 1945 niet noodzakelijke) USA/GB vazalstaat PB BV. Zie ook de prima reactie van Smits. Ze publiceren frontbreed linea recta alles wat van Bernhards RVD en de CIA ‘psy-ops’ moet.
  Alles wat onwelgevallig is wordt er meteen uit gefilterd.

Geef een reactie