MH 17-FEESTEN: TELEGRAAF GAAT HELEMAAL LOS

IN TOTALE PANIEK OMDAT POETIN -DANKZIJ INTERNET EN DE WAARHEIDS-JOURNALISTIEK- NOG ALTIJD NIET DEFINITIEF KAN WORDEN AANGEWEZEN ALS DADER GOOIT DE TELEGRAAF NU ALLE REGISTERS VAN MANIPULATIE EN BEDROG OPEN * HET ARTIKEL VAN VANDAAG, DE AFTRAP VOOR DE MH 17-FEESTEN, IS TE KRANKZINNIG VOOR WOORDEN * IS DE FOTO BIJ DIT ARTIKEL DOOR JACK DE VRIES ZELF GESTAGED?
[wp_ad_camp_1]
TELEGRAAF: POETIN IS LEVENSGEVAARLIJK, WERELDVREDE-BEDREIGEND * ‘MOORDENAARS VAN 200 NEDERLANDERS VIEREN FEEST IN MOSKOU’

De onderste steen kwam niet boven. Waar zijn ze, de moordenaars van MH17? Nabestaanden rouwen al twaalf maanden. Maar in Moskou vieren Igor Strelkov, Aleksandr Borodaj, Valeri Bolotov, Nikolay Kozitsin en Igor Bezler feest. 17 juli 2014, dag van de terreurdaad, waren de vazallen van Vladimir Poetin volop actief in Oost-Oekraïne. „Uiteindelijk verdwijnen deze schurken. Levend of dood.” Een van de grootste tragedies in onze naoorlogse historie, de massamoord op passagiers van vlucht MH17. Deze krant kopte zaterdag 19 juli vorig jaar over de volle breedte van de voorpagina: ’MOORDENAARS’. Met een lijst namen van verantwoordelijken voor het neerhalen van de Boeing 777, twee dagen eerder. Bovenaan prijken Igor Strelkov en diens kameraad Aleksandr Borodaj. Vertrouwelingen van de Russische president Vladimir Poetin, werkend voor diens gevreesde militaire inlichtingendienst GRU. Zes weken na de crash van het Malaysia Airlines toestel werden ze teruggehaald uit het oorlogsgebied; de Donbass-regio van Oost-Oekraïne.

Onaantastbaar
Het duo loopt nu frank en vrij door Moskou, voelt zich onaantastbaar. De dood van bijna 300 mensen, onder wie 196 Nederlanders, doet hun ogenschijnlijk niets. Borodaj was in juli vorig jaar nog premier van rebellenrepubliek Donetsk. Recent liet hij zich met journalisten, onder wie correspondent van de Volkskrant Olaf Koens, fotograferen voor een kroeg in de Russische hoofdstad. Aleksandr Borodaj bemoeilijkte in juli vorig jaar het bergen van lichamen, hield de zwarte dozen van de Boeing dagenlang verborgen, kon sjoemelen met bewijs. Mede omdat Nederland en de rest van de wereld niet durfden te interveniëren. De Luchtmobiele Brigade stond gereed om vanuit de kazerne in Schaarsbergen richting crashsite te gaan. Maar angstig Den Haag gaf uiteindelijk geen groen licht. Waardoor de criminelen alle kans kregen hun misdaad te verdoezelen. Ook de gezworen kameraad van Borodaj, Igor Ivanovich Strelkov – alias Igor Vsevolodovich Girkin, alias Igor de Verschrikkelijke – heeft geen minuut achter tralies gezeten.

Victorie
Deze zelfbenoemde ’minister van Defensie’ van Donetsk – eerder al actief bij het destabiliseren van schiereiland de Krim – waagde het om minuten na het neerhalen van vlucht MH17 op sociale media victorie te kraaien. Niet beseffend welk toestel zijn ondergeschikten met een SA-11 Buk luchtdoelraket hadden neergehaald. Zakenman Peter de Vreede kent de regio op zijn duimpje, woonde in Kiev en deed dertig jaar lang zaken in het voormalige Warschaupact. Onlangs zette hij nog een zes hectare groot glastuinbouwcomplex bij de stad Busk, West-Oekraïne, op. Juli 2014, daags na het neerschieten van de Malaysia Airlines Boeing, spraken we hem op het vliegveld van Kiev. Toen zei De Vreede: „Er woedt een smerige oorlog in de Donbass. Het neerhalen van MH17 heeft daar ongetwijfeld mee te maken.” Nu, kort voor de wereld stilstaat bij die terreurdaad bijna twaalf maanden geleden: „Vladimir Poetin heeft een ’militaire kommandantur’ naar Loegansk en Donetsk gedirigeerd. Zoals de nazi’s dat deden in de Tweede Wereldoorlog. Wat er onder separatistisch bestuur gebeurde, ging zelfs de Russen te ver. Marteling, ontvoering, afpersing, standrechtelijke executies.” Hij denkt dat de aanslagplegers nooit in een rechtbank zullen belanden: „Poetin is levensgevaarlijk, wereldvrede bedreigend. De Telegraaf had het vlak na 17 juli 2014 bij het rechte eind met die ’moordenaarslijst’. Strelkov, Borodaj en al die anderen zijn afgelost. Nu is een nieuwe lading Russen in Oost-Oekraïne actief.” Igor de Verschrikkelijke en kompanen zullen door het Kremlin zonder oogknipperen worden gedood, mocht de juridische jacht op hen naar Vladimir Poetin leiden, meent De Vreede. Want zo gaat dat volgens hem onder Russen: ze zijn in de ban van complottheorieën, halve waarheden, leugens en bedrog. „Eerst schoot een straaljager van de Oekraïense luchtmacht zogenaamd MH17 neer”, zegt hij. „Vervolgens was het een Buk raketsysteem van het Oekraïense leger. En nu, fabeltje nummer drie, zouden de Oekraïners – alweer zij – explosieven aan boord van de Malaysia Airlines Boeing tot ontploffing hebben gebracht. Om separatisten en Russen de schuld te geven en zo de wereldopinie te beïnvloeden…” Voor De Vreede staat als een paal boven water dat Poetin en zijn separatistische vrienden schuldig zijn aan het MH17-drama. „Er vloog daar klaarblijkelijk ook een Aeroflot-toestel, opgestegen in Moskou”, aldus de Nederlander. „Daarop zou de Buk zijn gericht. Na zo’n zelf veroorzaakte crash genoeg reden voor de Russen om de schuld in de schoenen van die gehate Oekraïners te schuiven en dat land binnen te vallen.”

Fout
Rest de mogelijkheid van een vreselijke fout. „Dat men op de grond meende met een vliegtuig van de Oekraïense luchtmacht van doen te hebben en de trekker overhaalde.” Russische militairen en geheim agenten, betrokken bij het lugubere MH17-dossier, vrezen de tentakels van Vladimir Poetin. „Er zijn al mensen verdwenen. GRU-verkenners, in Oekraïne gearresteerd, smeken om genade en willen niet terug naar Rusland. Een mensenleven telt daar niet.”
Deze krant was vorig jaar in Donetsk. Ook toen al was sprake van intimidatie. ‘Leer hem een lesje’, werd op Twitter gemeld, nadat onze verslaggever feestvierende separatisten, klinkend op het neerhalen van vlucht MH17, had gefotografeerd. De adjudant van Igor de Verschrikkelijke kwam verhaal halen. Worden deze Strelkov en kompaan Borodaj, zij die uitvoerden wat zes Russische generaals eerder hadden bedacht, ooit gepakt? Peter de Vreede: „Als het Poetin te heet onder de voeten wordt, laat hij ze naar niemandsland verhuizen. Desnoods met een nieuw gezicht, aan plastische chirurgen geen gebrek in Moskou. Of ze worden simpelweg geliquideerd.” Dat laatste zou al zijn gebeurd met soldaten van de 67e luchtdoelartilleriebrigade uit Rostov. De eenheid die, op aanwijzing van Strelkov en Borodaj, het SA-11 Buk raketsysteem in de namiddag van donderdag 17 juli vorig jaar vanaf de grond in Torez bediende.

Sceptisch
Ook Arno Kleijbroek, andere landgenoot en woonachtig in Oekraïne, is sceptisch over de afloop van het MH17-drama. Aan het begin van de crisis in de voormalige Sovjetrepubliek leidde hij ons door verwoest Kiev. „Schandalig dat Nederland, natie die na Oekraïne de meeste slachtoffers betreurt, door Russische agressie geen hulp biedt in de strijd tegen Poetin”, zegt Kleijbroek. „Daar waar andere landen zorgen voor rantsoenen, communicatie en opvang van gewonden schitteren wij weer eens door afwezigheid. Enorme blamage, gezien de tragedie met MH17.” Rechercheurs, officieren van justitie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid speuren al bijna een jaar, de regering wil een VN-tribunaal. Maar Borodaj en Strelkov maken zich nergens druk om. Igor de Verschrikkelijke, drie weken na de dood van 298 inzittenden van vlucht MH17: „De Nederlandse maatschappij is verdoemd en dreigt ook ons te besmetten.

13 Replies to “MH 17-FEESTEN: TELEGRAAF GAAT HELEMAAL LOS”

  1. Wat ik hier al zei past natuurlijk naadloos bij de boekhoudfrauden en plunderingen der centraalbankiers met mooie fancy woordjes die “Let Op” met goedkeuring geheel der wetgevers werden gebruikt om de malversaties decennia lang te verhullen::

   8 juli op 01:38 Bonusje zegt:
   rutte eucommisie en hun olicharchenratten hebben ons via griekenland simpelweg geplunderd en bestolen:
   “Er waren de afgelopen decennia jaren bij waarin bijna eentiende van wat de Griekse overheid aan geld uitgaf, uit Brussel kwam. In totaal ging het sinds 1981, na aftrek van de Griekse contributie aan Brussel, om zo’n 115 miljard euro.
   En hoewel Griekenland aan de vooravond van zijn toetreding tot de euro in 2001 door alle wegkijkers economisch prima in orde werd bevonden, ging de subsidiestroom daarna gewoon door. Euroland Griekenland kreeg jaarlijks nog steeds netto gemiddeld 4,2 miljard euro uit Brussel, 62 miljard euro tot dusver.”
   http://www.elsevier.nl/Economie/blogs/2015/7/Hoe-Europa-de-afrikanisering-van-Griekenland-uitlokte

 1. Sja in het Leed van de nabestaanden van door je zelf vermoordde Slachtoffers kruipen en met dat als schild tóch en verhevigd doorgaan haat en geweld te zaaien tegen je 24/7 Vals beschuldigde target.

  Dat is zeer Gekend van joodse besturen.

  Mogelijk hebben ze schrijvers des doods kaufman en morgenthau van ” why Germany must perish” al op gegraven voor een “why Russia must perish”?

  Lijkt dat telegraaf wel de rol van de pre 1940 new york times wil als genocide sproeier voor zulk schrijvers en plannen.

Geef een reactie