MICHA MET GEEN MOGELIJKHEID DE CEL IN

EXTRA: HOE KAN SENIOR-RECHTER VAN HOLTEN DIE MICHA TOT 10 MAANDEN VEROORDEELDE BIJ ‘JEUGDBESCHERMING’ ZITTEN EN TEGELIJKERTIJD JORIS DEMMINK HELPEN DOOR MICHA TE VEROORDELEN?

HET IS VOOR DE PEDOFIELEN DE KOMENDE TIJD NIET MOGELIJK MICHA ACHTER DE TRALIES DE KRIJGEN * DE WET WAARBORGT (NOG) DAT EEN IEDER PAS ACHTER DE TRALIES HOEFT NA EEN ONHERROEPELIJKE VEROORDELING
[wp_ad_camp_1] Dat we het maar even duidelijk hebben. Want we zijn inmiddels in de situatie beland, dat deze jongen hier aan OM en ZM moet uitleggen hoe de wet in elkaar zit. Officieren en rechters vinden namelijk het beschermen van hun pedofiele vrienden belangrijker dan het toepassen van de wet. Dus hier dan maar: niemand hoeft de cel in bij een veroordeling in eerste aanleg. Demmink-vriend Opstelten en zijn pitbul Teeven hebben wel iets dergelijks geprobeerd in hun wetsvoorstel Dadelijke Tenuitvoerlegging uit 2013, maar dat is nog maar een voorstel. Bovendien maakt zelfs dat voorstel de ‘dadelijke tenuitvoerlegging’ pas mogelijk bij mensen die zijn veroordeeld tot een jaar of meer. Micha valt niet in die categorie want veroordeeld tot ‘slechts’ 10 maanden. En daar weer bovenop heeft de Raad voor de Rechtspraak gehakt gemaakt van het broddelwerk van de inmiddels roemloos gesneuvelde Ivo en Fred. Nee, van dat wetsvoorstel horen we weinig meer. Micha blijft vrij, zelfs ook als hij naar Nederland zou komen!

2 Replies to “MICHA MET GEEN MOGELIJKHEID DE CEL IN”

 1. Prima Micha, dan blijf je toch lekker vrij man in Ierland? Je kunt er een prachtige vakantie van maken! Een prinsheerlijk leven zul je daar wel leiden nu: geen dagelijkse gang naar je werk, nooit in de file, geen gezin te onderhouden, geen langetermijnvisie, geen geforceerde bedrijfsborrels, niks van dat. Gewoon lekker in je eentje, van hostel naar hostel reizend en verder niets aan je hoofd.

  Ja, het is wat jammer dat je langetermijnvisie stopt bij de naderende gevangenisstraf. Maar dat geeft toch niet? Tot die tijd ben je heerlijk vrij! Wel wat moeilijk om aan geld te blijven komen natuurlijk als je verder niets hebt. Ja, videootjes maken voor kansarme bedrijfjes in Ierland, voor meer dan een euro per view op Youtube. Hopelijk heb je veel spaarcenten want dat valt natuurlijk niet eeuwig vol te houden.

  Maar goed, je bent een vrije jongen, toch? Wat kan jou die naderende gevangenisstraf schelen. Gewoon in hoger beroep gaan, met of zonder advocaat. Gewoon tijd rekken want om strafvermindering lijkt het je niet te gaan. En als dat allemaal loopt, kun je lekker ontspannen in Ierland blijven zitten en vakantie vieren.

  Maar wat je ook zou kunnen doen, is je straf zo snel mogelijk uitzitten, dan hoef je daar in elk geval niet meer tegenop te kijken. Gewoon tien maanden zitten en als je je nu meldt, ben je komend voorjaar weer vrij. Als je je netjes gedraagt, gaan er nog een paar maanden af ook. Dan kun je je daarna weer vrij bewegen in Nederland, zou dat niet toch net nog wat prettiger zijn dan Ierland?

  Of geloof je echt dat je DNA gebruikt gaat worden om je aan een willekeurig misdrijf te linken? Dan kan ik je gerust stellen: met alleen een DNA-match staat justitie nergens. Een motief en aanvullend bewijs zijn noodzakelijk. Tenzij je daadwerkelijk een misdrijf op je kerfstok hebt, zou ik me daar verder geen zorgen over maken. Je gaat er sowieso niet onderuit komen: de afname is verplicht en uitzonderingen worden niet gemaakt.

  Micha, kies eieren voor je geld en meld je op Schiphol. Zit je straf uit en kom eens echt tot rust tussen de vier muren. Je leidt nu een zwervend bestaan, zonder enig toekomstperspectief anders dan detentie. Een vakantie is het allerminst en een leuk, zinvol leven heb je ook allerminst. Victoria heeft je erin geluisd en dankzij haar zit je op dat ellende eiland. Je kunt stoer rond blijven lopen en roepen dat niemand je iets kan maken maar vroeg of laat ben je toch het haasje.

  Veel wijsheid gewenst.

  1. Nou, als ze DNA hebben is de rest een makkie. Ik denk aan al die gerechtelijke “dwalingen” van de afgelopen jaren.
   Zelfs zonder DNA kunnen ze je tegenwoordig van alles flikken. De contra-expertise gebeuren is die van een bananenrepubliek.

Geef een reactie