MICHA OVER THE TELL TALE HEART VAN EDGAR ALLEN POE: NEVER INTERFERE WITH AN ENEMY IN THE PROCESS OF DESTROYING HIMSELF

EXTRA: OP 1 AUGUSTUS KOMT MICHA MET EEN CRUCIALE VERKLARING OVER ZIJN TOEKOMST EN DE TOEKOMST VAN DEZE SITE

Tijdens de behandeling van de Micha-claim in eerste aanleg tegen de criminele en corrupte ex rechter Hans Westenberg in Amsterdam in 2013 hield ik de drie rechters het verhaal The Tell-Tale Heart voor van Edgar Allen Poe uit 1843.

Dit gaat over een man, die een ‘perfecte moord‘ wil plegen met als slachtoffer zijn huisgenoot, die hem krankzinnig maakt van irritatie met zijn creepy ‘glazen oog‘. Na intensieve voorbereidingen wil hij toeslaan, maar steeds als hij de deur van de kamer van zijn huisgenoot opent schrikt hij terug. Bij zijn zoveelste poging lijkt hij weer in te gaan binden, maar dan hoort hij een steeds luider gebonk, dat hij niet direct kan thuisbrengen. Hij komt tot de conclusie, dat het moet gaan om het hart van zijn slachtoffer, dat het ‘uitschreeuwt’ van angst. LEES VERDER OP DE SITE VAN HET ROB SCHOLTE MUSEUM

3 Replies to “MICHA OVER THE TELL TALE HEART VAN EDGAR ALLEN POE: NEVER INTERFERE WITH AN ENEMY IN THE PROCESS OF DESTROYING HIMSELF”

  1. Wanneer dringt het tot je door dat je er net als die debiele Wim Dankbaar helemaal niet toe doet? Twee gestoorde mannen die hun totale leven naar de Filistijnen hebben geholpen?
    Beiden nu financieel aan de afgrond. Beiden oud, afgedaan en een totale en definitieve teloorgang.
    Kat wacht een anonieme begrafenis, Dankbaar wacht een crematie zonder bezoekers.

Geef een reactie