NA DE TELEGRAAF, NOS, ELSEVIER, AD EN NRC NU OOK DE VOLKSKRANT UIT OP SCALP VAN MICHA

EXTRA: STAATSGREEP IN DE VS * ALEX JONES: NWO MOET EN ZAL TRUMP WEG HEBBEN VOOR 20 JANUARI OMDAT ZE WETEN DAT ZE WORDEN OPGERUIMD ALS HIJ EENMAAL IN HET WITTE HUIS ZIT * ALEX JONES SMEEKT DONALD TRUMP: GA IN DE TEGENAANVAL VOOR HET TE LAAT IS!

micha kat Today at 9:47 AM
To: Raad voor de Journalistiek
CC: Haro Kraak Philippe Remarque Marcel Hulspas Corine de Vries

Dank mevrouw Koene.

Ik wil er nog op wijzen dat als een landelijke krant iemand ‘een paranoide gek’ noemt en ‘de koning van het gekkenhuis’ er geen sprake is van journalistiek, maar van een moedwillige poging iemand persoonlijke schade toe te brengen en zo hard mogelijk te treffen in zijn persoonlijke levenssfeer. We zitten dan in de sfeer van het misbruiken van de krant voor het beslechten van persoonlijke vendetta’s. Erger bestaat niet. Naar mijn weten is het in de geschiedenis van de Nederlandse journalistiek nooit eerder voorgekomen dat dergelijke kwalificaties zijn gebezigd.

Met vriendelijke groet,

Micha Kat

From: Raad voor de Journalistiek
To: ‘micha kat’ ; Corine de Vries
Cc: Philippe Remarque ; Marcel Hulspas ; Haro Kraak ; Thijs Stapel
Sent: Monday, December 12, 2016 8:15 AM
Subject: RE: Klacht tegen Marcel Hulspas, Haro Kraak en De Volkskrant

Geachte heer Kat,
Hierbij bevestig ik de goede ontvangst van uw e-mail van 9 december jl. aan mevrouw De Vries, die ik aan ons dossier zal toevoegen
Met vriendelijke groet,
Mw. mr. D.C. Koene
Secretaris

Van: micha kat [mailto:drsmkat@yahoo.com] Verzonden: vrijdag 9 december 2016 06:59
Aan: Corine de Vries
CC: Philippe Remarque ; Marcel Hulspas ; Haro Kraak ; Raad voor de Journalistiek ; Thijs Stapel
Onderwerp: Re: Klacht tegen Marcel Hulspas, Haro Kraak en De Volkskrant

Geachte mevrouw De Vries,

De Volkskrant ziet het -als ik uw reactie goed begrijp, bericht me als dat niet zo is- als een ‘stijlmiddel’ dat wordt gesanctioneerd door de Leidraad van de Raad voor de Journalistiek een journalist af te schilderen als een ‘paranoide gek’ en de ‘ongekroonde koning van het gekkenhuis’.

Mijn vraag is thans of het omschrijven van orthodoxe Joden als massamoordenaars ook door de krant wordt gezien als een dergelijk ‘stijlmiddel’. Ik verwijs hierbij naar een artikel door Hulspas in dagblad De Pers uit 2011. In het artikel beeldt Marcel Hulspas zich in dat artikel in dat gelovige Joden graag mensen uitmoorden. Zo schrijft hij letterlijk dat: “…. radicale orthodoxe partijen Palestijnen het liefst op oudtestamentische wijze over de kling zouden jagen.”
Hier de achtergronden.

Gaarne zo spoedig mogelijk vernemend,

Micha Kat
journalist

2 Replies to “NA DE TELEGRAAF, NOS, ELSEVIER, AD EN NRC NU OOK DE VOLKSKRANT UIT OP SCALP VAN MICHA”

  1. Het maken van nepnieuws moet bestraft kunnen worden. Dat vindt een toenemend aantal Duitse politici. “Zeker als het om doelgerichte desinformatiecampagnes gaat, moeten daar hoge straffen op komen te staan”, zegt Ansgar Heveling van de CDU. Hij pleit voor een aanpassing en verscherping van de wetten die er nu al zijn tegen smaad en laster.

Geef een reactie