NOG MEER HORROR: BAYBASIN GEMARTELD NA ‘LUDIEKE’ BANNER-ACTIE; REIN GERRITSEN NEEMT AFSTAND VAN DE ACTIE

BAYBASIN WORDT GEPLAATST OP AFDELING 9 VOOR ‘BEHEERSPROBLEMATISCHE CRIMINELEN’ * ADVOCATENBEZOEK ACHTER GLAS * GEISOLEERD LUCHTEN IN EEN KOOI * ONDERZOEK OF ‘LUDIEKE’ ACTIE EEN ‘VLUCHTPOGING’ WAS -MET MOGELIJK NOG MEER DISCIPLINAIRE CONSEQUENTIES [VIA BOUBLOG EN HHC] * ALS HET NU GEEN TIJD IS MASSAAL DE STRAAT OP TE GAAN… * DE PEDO-MAFIA GAAT STEEDS VERDER IN HUN SATANISCHE PROVOCATIES

DE VRAAG IS NU: WAT WAS PRECIES DE ROL VAN INTRIGANT ERIC DONK -DIE OVER EEN VLIEGBREVET BESCHIKT- BIJ DE RAMPZALIGE ‘LUDIEKE ACTIE’?

Rein Gerritsen [website] op Boublog: Het is misschien vloeken in de kerk dat ik zoiets zeg, maar ik neem formeel afstand van deze wijze – de actie met het reclamevliegtuig – om de zaak Baybasin onder de aandacht van de pers te houden. Want ook al valt deze actie onder de vrijheid van meningsuiting en kon het ludiek genoemd worden, wat ik beiden respecteer, dan nog was het dom en ondoordacht om zo’n actie voort te zetten. Waarom? Allereerst door te kijken wat de initiatiefnemers met die actie beoogden. Aandacht in de pers voor Baybasin. Zijn ze daarin geslaagd? Ja, maar de vraag is of je dit soort nieuws wel zou moeten willen. ‘Jacht op de helper gestrafte’, kopte het NHD; de ‘gangster’ Baybasin kopte de Telegraaf; het AD houdt forse slagen om de arm. En geen enkel medium bericht over een simpel gegeven: iedereen aapt elkaar na met de frase ‘volgens Derksen zijn de taps gemanipuleerd’. Het zou correcter zijn om te zeggen: ‘Aan de hand van toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek, ondermeer signaalanalyse, toonde Derksen onomstotelijk aan dat de taps gemanipuleerd werden.’ En geloof me: bij iedere publiekelijke en commerciële omroep zit wel een gast met voldoende natuurwetenschappelijke achtergrond die zou kunnen vaststellen: ‘shit, Derksen heeft gelijk/ongelijk’. Waarom houden die mensen hun mond? Als die zich zouden uitlaten over Derksens bevindingen, dan kon je werkelijk spreken over journalistieke winst. En nu? Na deze actie zit Baybasin wederom in Vught op basis van een verhoogd veiligheidsrisico. En ik wil niet zeggen dat de relatie tussen beide gebeurtenissen causaal is, in de trant van ‘vliegen met banner leidt tot isolatie’, die relatie bestaat niet, maar mensen zouden toch wel zo slim moeten zijn om te weten hoe het ministerie van V&J plus DJI hierop gaat reageren. Een angstcultuur bestrijd je niet met meer angst aan te jagen, maar met openheid onder begeleiding.

Eén reactie op “NOG MEER HORROR: BAYBASIN GEMARTELD NA ‘LUDIEKE’ BANNER-ACTIE; REIN GERRITSEN NEEMT AFSTAND VAN DE ACTIE”

  1. Waarschijnlijk wou Donkey zijn hobby’s combineren: vliegen, Baybasin vrij krijgen EN jonkel -normale mensentaal voor blow- roken. Tsja, niet echt geslaagd.

Geef een reactie