ON-GE-LO-FE-LIJK: DE HYSTERISCHE ALCOHOLISTE MARJON VAN ROYEN ROEPT NOG STEEDS DAT BOLSONARO MENSEN MARTELT -NU WELISWAAR NIET ‘MET ELECTROSHOCKS OP HUN BALLEN’, MAAR TOCH!

DE KRANKZINNIGE EN HYSTERISCHE LINKS-MEDIA KENNEN MAAR EEN ROUTE: DOORGAAN MET LIEGEN, BEDRIEGEN EN PROPAGANDA TOT IN HET GRAF * HIER ONZE EERDERE BERICHTGEVING OVER DE BOLSONARO-‘VESLAGGGEVING’ DOOR MARJON VAN ROYEN * DE GERUCHTMAKENDE ‘ELECTROSHOCK-VIDEO‘ * VAN ROYEN WERD ONTSLAGEN BIJ NRC WEGENS HET VERZINNEN VAN VERHALEN EN BIJ DE NOS OMDAT ZE STEEDS STOMDRONKEN OP DE RADIO KWAM * NU MOET ZE HAAR LEUGENS SPUIEN BIJ DE MARGINANE GROENE MET 3 LEZERS

De Braziliaanse politiek had altijd iets weg van een soapserie: het ene corruptieschandaal na het andere, de afzetting van Dilma Rousseff en als klap op de vuurpijl werd oud-president Lula vlak voor de nieuwe verkiezingen in de gevangenis gegooid. Maar sinds Bolsonaro is aangetreden begint Brazilië steeds meer op een horrorfilm te lijken, zegt Marjon van Royen. De president is openlijk tegen homoseksualiteit, tegen de zwarte bevolking en doet vaak seksistische uitspraken. Hij moordt de inheemse bevolking uit en kapt de Amazone, kijkt nostalgisch terug op de dictatuur en is voor het martelen van gevangenen. Ook vindt hij dat ‘bandieten’ het beste neergeschoten kunnen worden. Van Royen schreef voor De Groene van deze week over het toenemende politiegeweld in Rio de Janeiro. In deze podcast blikt ze terug op het wat er sinds Bolsonaro’s uitverkiezing, een jaar geleden, is gebeurd in Brazilië.

• Productie: Kees van den Bosch & Tobiah Palm

Geef een reactie