‘PARANOIDE GEK’-KG TEGEN DE VOLKSKRANT: DE ZITTING

EXTRA: DE VIA LIST EN BEDROG VERKREGEN ‘OVERWINNING’ VAN MARK RUTTE WORDT DOOR VEEL NEDERLANDERS NIET GEACCEPTEERD

WAT WILDEMAN ALLEMAAL ZEGT DOET TOTAAL NIET TER ZAKE; DE ENIGE RECHTSVRAAG IS HIER: MAG JE IEMAND EEN ‘PARANOIDE GEK’ NOEMEN EN DE ‘KONING VAN HET GEKKENHUIS’?

Het is aandoenlijk om Volkskrant-advocate Christien Wildeman als een schooljuf te horen kakelen over jurisprudentie en toetsingskaders, maar dat is allemaal totaal beside the point. De Volkskrant had alles over mij mogen schrijven zoals Thijs Stapel terecht zegt en alle denkbare door de vrijheid van meningsuiting beschermde kritiek mogen spuien behalve die uitingen en kwalificaties die de grens van het toelaatbare overstijgen. Iedereen zal het erover eens zijn dat de uiting ‘Micha zou moeten worden vermoord’ of ‘wie slaat Micha Kat aan gort’ over die grens heen gaan. Oproepen tot geweld is in alle gevallen zowel onrechtmatig als strafbaar. Maar waar ligt die grens? ‘Micha moet worden opgesloten in een gesticht’. Verschilt dat fundamenteel wel zo veel van die twee eerdere uitingen? Dat is in feite wat Hulspas zegt: Micha staat buiten de samenleving. Dat gaat die grens over, want is in feite een soort oproep tot ‘moord’, tot ‘wegnemen’ uit de maatschappij. Wildeman probeert zich hieronder uit te wurmen door te poneren dat ‘gekkie’ zoals ik ook nog wordt genoemd iets ‘liefkozends’ heeft. Dat is natuurlijk van de gekke (no pun intended) en laat zien hoe zwak De Volkskrant staat. Ook de vergelijkingen van Wildeman met de kwalificaties ‘blaaskaak’ en ‘beroepsleugenaar’ zijn beside the point omdat die nu juist duidelijk binnen die grens blijven omdat ze verwijzen naar iets inhoudelijks. Enfin, het vaststellen van deze grens is van zo’n groot belang dat we absoluut bereid zijn in hoger beroep te gaan als dat nodig zou zijn.

3 Replies to “‘PARANOIDE GEK’-KG TEGEN DE VOLKSKRANT: DE ZITTING”

  1. Ik hoop dat de Volkskrant de enorme schade die ze hebben toegebracht aan de reputatie van de heer Micha Kat zullen repareren, door artikelen te gaan publiceren waarin de moed van heer Kat en geldigheid van feiten naar voren worden gebracht!

  2. Het ‘list en bedrog’ slaat weer als een tang op een varken en een verwijzing naar boze PVV’ers is al helemaal lachen. Ondanks zetelverlies koos het merendeel van de Nederlanders voor de VVD. Dus die mogen dan regeren. Zo simpel is het.

Geef een reactie