RAAD ZET DEMMINK-INTIMUS IN BIJ ZAAK VAN MICHA TEGEN DE VOLKSKRANT

DE VOORZITTER OP 3-2 (13:30 UUR; HOGEHILWEG 6, AMSTERDAM) IS EGBERT MYJER, EEN PERSOONLIJKE VRIEND VAN JORIS DEMMINK DIE DOOR HEM IS BENOEMD ALS DE NEDERLANDSE RECHTER BIJ HET EUROPESE HOF VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS (FOTO) * DAARNAAST ZAT MYJER IN DE TOP VAN HET OM IN DE ROLODEX-PERIODE * MICHA INTERVIEWDE MYJER IN DIE PERIODE EN KREEG SLAANDE RUZIE

NU REDEN TE MEER OP 3-2 MASSAAL NAAR DE RAAD TE KOMEN OM MICHA TE STEUNEN TEGEN DE DEMMINK-BESCHERMENDE VOLKSKRANT EN DE DEMMINK-BESCHERMENDE RAAD VOOR DE JOURNALISTIEK

We dachten nog… ze zouden toch niet??? Maar ja, dus wel. Myjer is een van de meest gezags-geile, elite-beschermende, lafste magistraten die Micha in zijn bloemrijke loopbaan als juridisch journalist heeft ontmoet. Rond 2000 interviewde Micha hem samen met Matthijs Kaaks (wij vormden toen de hoofdredactie van het Juridische maandblad Amice) in zijn werkkamer aan de Prinsengracht te Amsterdam. Ik kan me nog herinneren dat hij weigerde te praten over fouten bij het OM en ‘rechtelijke dwalingen’. Op een gegeven moment liepen we maar de kamer uit. Myjer zit diep in de top van het verkankerde juridische pedo-establishment en is als voorzitter in de onderhavige zaak een aanfluiting. En dat terwijl er ook een voorzitter is, mr. Groeneveld, die Micha wel gunstig is gezind. Dat weten we omdat we Groeneveld eerder als voorzitter hebben meegemaakt en deze toen na de zitting enige opmerkingen maakte tegen Micha over de gang van zaken in juridisch Nederland die blijk gaven van, laten we het voorzichtig en netjes zeggen, een onafhankelijke, magistratelijke manier van denken.

8 Replies to “RAAD ZET DEMMINK-INTIMUS IN BIJ ZAAK VAN MICHA TEGEN DE VOLKSKRANT”

 1. Ik kan me nog herinneren dat hij weigerde te praten over fouten bij het OM en ‘rechtelijke dwalingen’. Op een gegeven moment liepen we maar de kamer uit.
  ———————–
  Beste wat je doen kunt, als je de morele debiel niet tot een moderne psychopatentest kunt verplichten tenminste.
  Ze baggeren dan wel volkomen onverdroten voort (letterlijk en/of het psychische equivalent ervan) dóór het leven. Links en rechts radeloze zelfmoorden veroorzakend, gezinnen opbrekend, ‘making mothers weep’ enz. enz.

 2. Men gaat er haast van jubelen:

  Neen, ’t was geen vlucht (neen: ijskoude narcistische berekening) die u deed gaan,
  Maar volgen, waar God (Bernhard zelve) u riep.
  Wij vragen niet wat in u is doorstaan:
  Een strijd, hoe zwaar, hoe diep.
  Wij knielen naast en met u neer
  Omhoog tot God de blik, de handen:
  Geef Neerland aan Oranje weer,
  Oranje aan de Nederlanden

 3. Wou net zeggen: vader van Jochem Myjer is toch ook rechter maar dit is zijn vader blijkt uit de wiki. Ik heb ook een rechtszaak lopen, waarschijnlijk ook daar inmenging, we zullen zien.

 4. Ja, je bent in vertrouwde handen:

  Officier in de Orde van Oranje-Nassau (2000), bij bevordering Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau (2 oktober 2012).

  Een lotje uit de loterij heb je getrokken, het neusje van de zalm!

 5. De rechten van de mens…….zoals psychopaten dat (diep gestoord) zien: muizen, faecaliën en andere prooi heeft geen rechten.

  Om tegenstribbelen te voorkomen, maken we ze echter wijs van wel.

  Dekmantels en ‘mask of sanity’.

  En natuurlijk: Als puntje bij paaltje komt ‘You can’t argue or bargain with psychopaths’.
  Macht en controle mag nooit worden aangetast.

  Het enige is dan (noodweer): Tegen de grond werken en afvoeren!

 6. Onderliggende redenatie van dit artikeltje: Micha houdt al ernstig rekening met een algeheel verlies en gaat daarom alvast op zoek naar redenen om de rechter(s) te kunnen wraken. Man, je bent nog voorspelbaarder dan de maanstanden.

  1. Alleen is dit geen rechtszaak en valt er niets te wraken. Micha gooit nu met zoveel modder, bagger en andere ellende dat hij hoopt dat Myjler de zaak niet zal willen behandelen.

   Maar wie de zaak ook behandelt: Micha zal in het ongelijk worden gesteld omdat het slechts om een boekrecensie gaat waar meer geoorloofd is dan in de “normale” journalistiek. Bovendien bewijst Micha de afgelopen dagen steeds en weer dat de recensent gelijk heeft.

 7. Mooi, iedereen is op voorhand al gediskwalificeerd: de RvdJ, de voorzitter, Remarque. En dat allemaal op dezelfde agressieve wijze. Tja, daar maak je meestal geen vrienden mee.

  Wanneer je in het ongelijk wordt gesteld op 3 februari (wat ongetwijfeld zo zal zijn gezien de absurditeit van je klaagzang) kun je fijn gelijk zeggen dat ze allemaal partijdig zijn. Het is tenslotte één groot complot tegen Micha, toch?

  Nog een feitje voor jou: Egbert Meyjer zit sinds 2015 in het bestuur van Amnesty Nederland. Daar ben je ook al geen vriendjes mee begrijp ik.

Geef een reactie