ROL INTRODUCEERT EEN COLUMNIST: MEET MARGARITA

MARGARITA IS ZOUT, ZOET, BITTER, ZUUR, EXOTISCH, BIJTEND, GEPASSIONEERD, VERSLAVEND, GEVAARLIJK MAAR BOVENAL… HEEL ERG LEKKER! ENJOY!

Ttw: I love Europe

Ttw: Those three words. Een afkorting die mijn geliefde onlangs bedacht om te zeggen dat hij van mij houdt. Ik hou van je, I love you. Europa, een jonge vrouw die zich door Zeus in de gedaante van een stier liet ontvoeren om vervolgens door hem bevrucht te worden. Een weinig aangename ervaring voor een jong meisje. Diezelfde stier tracht nu in de gedaante van de Europese Unie al decennialang het kind niet alleen nogmaals te verkrachten, maar haar ook nog eens definitief van het leven te beroven.

De Europese Unie is het grootste, bureaucratische wangedrocht dat onze politieke traditie ooit heeft voortgebracht. Een instituut dat op hoge kosten maar niet kan kiezen tussen Straatsburg en Brussel. Straatsburg, ooit een bolwerk van wetenschap en christelijk humanisme. Een stad die in 1308 de grootste vredesgarantie bood uit de Europese geschiedenis. Juridische bescherming, die de bevolking zeven weken per jaar vrijwaarde van uitlevering aan schuldeisers en de willekeur van hun heren. Iedereen kon hier zijn toevlucht nemen.
Brussel, de stad waar duistere machten nu angst en terreur zaaien.

Europa lijdt. Zij dreigt vermorzeld te worden, niet door enge moslims of wanhopige vluchtelingen, maar door de EU. Het monster dat haar berooft van de culturele en religieuze wortels, die haar levensader vormen. Dit ernstig bedreigde wezen ben ik, samen met mijjn mede-Europeanen. Iemand die hartstochtelijk een discussie voert in de tram van Nieuwegein naar Utrecht met drie jonge Spanjaarden. Drie mannen op zoek naar levensinhoud, een ober bij het Utrechtse Spaanse tapasrestaurant eLe, samen met zijn vrienden uit Malaga, een student computerwetenschap en een acteur. Zij verafschuwen de Spaanse politiek. Maar zij veren enthousiast op als ik ze vertel dat ik de flamencodans aan het leren ben. En of ze mij kunnen vertellen wat duende inhoudt: talent, roept er een. Nee, bezieling, magie, authenticiteit. Datgene dat maakt dat het hele publiek naar je kijkt als je de flamenco danst. Hun ogen stralen.

Als we uitstappen, vragen ze mij om iets te dansen voor ze, op straat, midden tussen de gehaaste reizigers. Maar ik moet het laten afweten, twee dagen geleden heb ik mijn enkel ernstig verzwikt. Maar ttw, I love Europe. En de EU is de ware brexit. Leave, to never return again.

Margarita

3 Replies to “ROL INTRODUCEERT EEN COLUMNIST: MEET MARGARITA”

  1. Winston Churchill, Allen Dulles, Bernhard zur Lippe Biesterfeld, Alden Hatch e.d. frisse figuren……vallen de levensader aan.

    Dat doen ze omdat ze ECHT (….) zo’n gruwelijke hekel hebben aan oorlog en moorden.

    “Nooit meer oorlog” is hun dekmantel voor het psychopathisch (‘what else’) project tot samensmelten van Europa, ja de hele wereld onder hun vertrouwde hoede en die van gelijk naargeestig gestemden.

    ‘Morde, Sie sagen Morde. Sie sind, Menschheit, ein schäbiger Lump.’

  2. Dankjewel Churchill, ondenkbare gruwelmoordenaar van Dresden. Een proactieve aanval op de levensader is verder wel in overeenstemming met de ‘alien mindset’ van de psychopaat en zijn nagelaten netwerk:

    Eurpa lijdt. Zij dreigt vermorzeld te worden, niet door enge moslims of wanhopige vluchtelingen, maar door de EU. Het monster dat haar berooft van de culturele en religieuze wortels, die haar levensader vormen.

Geef een reactie