RONALD BERNARD EN DE BLIJE BANK: JACOBSE EN VAN ES REVISITED?

WE WETEN NOG STEEDS NIET WAT RONALD BERNARD EN DE BLIJE BANK WERKELIJK DRIJFT * ZIJN HET NAIVE GEKKEN? OPLICHTERS? IS HET EEN ‘FALSE FLAG’ IN DE INFOWAR, EEN MK ULTRA-LIKE DESINFORMATIE-CAMPAGNE OM DE ALTERNATIEVE MEDIA IN DISKREDIET TE BRENGEN?

Email 1

Er is via het contactformulier op unitedpeoplefoundation.org de volgende mail verstuurd:
Reply to: [sannetenhoove@gmail.com] Sanne ten Hoove
Subject: aanmelding vrijwilliger
Goedendag, Geweldig initiatief, DBB! Wil me er graag voor inzetten. Heb ruim tien jaar ervaring in de journalistiek (ANP, Volkskrant, BNR Nieuwsradio), ben een aantal zelfstandig ondernemer geweest en nu bezig met het oprichten van mijn eigen PR-bureau voor duurzame ondernemers. Ik zou graag de PR van DBB voor m’n rekening willen nemen, liefst een paar dagen per week. Hopelijk kunnen we een afspraak maken!

Email 2

Op 4 mei 2017 om 09:29 schreef Info | UPF :
Beste Sanne ten Hoove,

Hartelijk bedankt voor je belangstelling en aanmelding. De Blije B coöperatie is in oprichting als voorloper van de coöperatieve bank. Een bank van-, voor- en door de mensen. Dus ook van jou.

We hebben je contactgegevens in ons bestand opgenomen. We hebben ook notitie gemaakt van je deskundigheid en/of ervaring. Bedankt voor het delen. We hebben een aantal vragen voor de mensen die zich aanbieden of willen inzetten voor De Blije B. Dit om enerzijds de sympathisant meer duidelijk te maken en anderzijds een vollediger beeld te krijgen van aanbieder.

1. Wat is je motivatie om je aan te melden en eventueel in te gaan zetten?
2. Ben je ervan bewust dat je inzet, indien niet anders beschreven, in eerste instantie om niet is en zich pas uitbetaalt bij succes?
3. Ben je genegen om een vriendschappelijke vertrouwelijkheidsverklaring te tekenen?
4. Wil je zo vriendelijk zijn je meest recente C.V. aan ons op te sturen?

Het is soms een hele klus om de aanbiedingen van vrijwillige ondersteuning op een zorgvuldige wijze te verwerken. Zodoende vragen we je begrip als we er even de tijd voor nemen om te reageren.
Het door Ronald Bernard gegeven interview is, alles opgeteld, inmiddels 3 miljoen keer gezien via o.a. http://bit.ly/2pXKk5V Er is weinig inleving voor nodig om te begrijpen dat alle beschikbare De Blije B teamleden als vrijwilligers bezig zijn om de tsunami aan inkomende e-mails zo goed mogelijk te beantwoorden. Extra PR is dus van harte welkom om de instroom in te dammen 🙂 Nee hoor, wees welkom het op je te nemen.
Wil je onze versnelde ontwikkelingen volgen? Via sociale media zijn wij te volgen op Facebook , Linked-In en Twitter. Zie:

– https://deblijeb.nl/over-ons/lezingen.html#nieuws
– http://www.linkedin.com/company/de-blije-b
– https://www.facebook.com/deblijeb
– https://twitter.com/deblijeb

Versnel de opstart van De Blije B en bevrijd onze samenleving uit de huidige greep van het geldverslindende financiële systeem. Vertel het door waar men zich nu al voor kan aanmelden! http://www.deblijeb.nl
Met vriendelijke groeten,

Peter S. Blij
ELC Blij Medestander

Email 3

Op 4-5-2017 om 15:25 schreef Sanne ten Hoove:
Hoi Peter,

Fantastisch om te horen dat zoveel mensen zich in willen zetten voor De Blije B. Het interview met Ronald heeft een boel losgemaakt, zie ik. Toch was dat voor mij niet de reden om me aan te melden. Voor mij was dat het rapport ‘Geld en Duurzaamheid’ van de Club van Rome.
(Zie: https://www.globalinfo.nl/Recensies-enzo/bernard-lietaer-geld-en-duurzaamheid.html). Ik stuitte hier ’toevallig’ op toen ik op amazon.com naar boeken over duurzaamheid aan het zoeken was.

Dit boek heeft mij wakker geschud op een manier die ik nooit eerder voor mogelijk heb gehouden. Mijn visie op de economie, op duurzaamheid, op mijn eigen toekomst is radicaal gewijzigd sindsdien. Ik wil me niet meer richten op het helpen van kleine duurzame ondernemers, hoe nobel ik hun streven ook vind. Ik wil me volledig inzetten voor de noodzakelijke hervorming van het monetaire systeem, op de wijze zoals Lietaer die schetst. Want alleen dan is een duurzame samenleving mogelijk.

Uiteindelijk kwam ik uit bij De Blije B. (maar ook bij De Florijn van Anthony Mighels).
Nu Ronald Bernard viral is gegaan met het interview is NU het moment aangebroken om de PR van De Blije B. naar een hoger niveau te tillen. Ik denk aan met nieuwe lezingen, ingezonden artikelen, een boek, een documentaire, wie zal het zeggen. Gezien mijn achtergrond in de journalistiek kan ik hierin goede rol in spelen, denk ik zelf.

Vreemd trouwens dat de Volkskrant met geen woord rept over het interview met Ronald, waar ze eerder wel aandacht hebben besteed aan Ronald en De Blije B. Je zou verwachten dat dit ook de moeite van het vermelden waard is… Weet jij waarom het niet is opgepikt? En de rest van de mainstream media… Waarom doen die er niks mee?

Uiteraard heb ik begrepen dat het onbetaald werk is. Het gaat me ook niet om het geld. Gelukkig heb ik inkomsten uit andere bron, wat scheelt. Zo’n geheimhoudingsverklaring: ook geen punt.

In de bijlage tref je mijn CV aan.

Kun je me het CV van Ronald ook toesturen? Ben nieuwsgierig wat ie precies heeft gedaan. Dankjewel alvast!

Hopelijk tot gauw!

Vriendelijke groet van Sanne ten Hoove

Wordt vervolgd

10 Replies to “RONALD BERNARD EN DE BLIJE BANK: JACOBSE EN VAN ES REVISITED?”

 1. Volgens de site van de blije bank. 5000 leden die gemiddeld 200 euro ingelegd hebben. Gewoon keihard 1 miljoen gecashed. Hierbij is Ronald Bernard de ongekroonde koning van de alternatieve media zwendel. Ach laten we het positief bekijken. Hij tenminste geen mensen de dood ingejaagd zoals Mehran Keshe met zijn alternatieve kankerbehandelingen met zonnebloempitten. Misschien wordt het wel eens tijd om een lijst met dubieuze alternatieve media sites te maken. Het kaf van het koren scheiden. Laten we afsluiten met de woorden van een heel slimme bekende taxichauffeur. Een beetje integer bestaat niet.

 2. Zijn verhaal is consistent met andere bronnen.

  Wat onjuist is, dat is vooral zijn referentie aan de protocollen van de Geleerde Ouderen van Zion. Dat document werd ook door de Nazi’s gebruikt om de Joden te vervolgen. Begrijpelijk dat hij erin trapt, want is een indrukwekkend geschrift, maar het is wel een hoax.

  De Protocollen van Zion zijn een herdruk van de protocollen van Bourge Fontaine, ter vervolging van de Jansenisten in de 18de eeuw. In de huidige vorm, zetten deze protocollen aan tot antisemitisme. Er is een uitstekend artikel geschreven over achtergronden van dat document door ex-priester Leo Lehman:
  http://historicism.com/misc/protocols.htm

  Helaas, dat wat hij verteld over geheime diensten, dat het slechts criminele organisaties zijn, wordt bevestigd zelfs in de Nederlandstalige literatuur, namelijk de biografie van Karate Bob, Slobodan Mitric. Hij verteld daar in, dat hij als spion voor de Joegoslavische geheime dienst zich aan moest sluiten bij een smokkelaarsbende, dat hij later ontdekte dat allerlei leden van die bende ook voor geheime diensten werkzaam waren. Andere bronnen voor deze feiten zijn FBI agenten die onderzoek deden naar drugs producerende bendes, ook deze kwamen tot de conclusie dat Cocaïne vooral geproduceerd en geïmporteerd wordt in de VS door de CIA.

  Betreft grootgeld en pedofilie, Marc Dutroux verdiende erg grote bedragen voor het verhandelen van kinderen voor seks feestjes. Kinderprostituees zijn duurder dan volwassen prostituees. Het kan niet anders zijn, dan dat daar het grote geld achter zit, dus de banken.

  Veel van wat hij verteld is dus zeer waarschijnlijk.
  De drugshandel door de AIVD en KLPD lekt, jammer dan. De CID kwam al in opspraak bij de Demmink verhoren, dus deal with it Micha.

 3. Psychopatentest voor Ronald Bernard?

  Enfin tot psychopaat kun je niet worden opgeleid. Dat ben je of ben je niet.

  Het zijn natuurlijke toneelspelers die emoties kenmerkend “echter dan echt” kunnen acteren. Denk aan Bernhards kleinzoon, de “koning van PB BV” aangaande zijn broer Friso.
  Heeft hij nu zelf die lawine met lawinepijlen als een uitgedokterd project laten veroorzaken, of betreurt hij werkelijk het verlies van zijn zachtaardige fijne broer?
  Meten = weten (en je bent gek als je het niet doet, nu de mogelijkheid er eindelijk is).

  Je trapt er zo in. Iedereen = incl. forensich specialisten die zich op dit fenomeen richten.

  1. Tot psychopaat kun je niet worden opgeleid. Dat ben je of ben je niet. Daar ben ik het niet mee eens. Zwaar drugsgebruik kan je karakter wel degelijk veranderen. Gezien die kop van Bernard zou het me niet verbazen. Hij heeft er echt de neus voor.

 4. Na een stoet van fantasten als Vervloesem, Toos en Koos van Woudenberg kan die Ronald Bernard er ook nog wel bij.

  Het is wel wonderlijk dat het niet in het hoofd van Kat opkomt om de conclusie te trekken dat al die satanische pedo elite-lulverhalen uit de duim zijn gezogen.

  1. Dit is ook het grote probleem van de alternatieve media. Er wordt geen afstand gedaan van zwendelaars. Dat verhaal van Maud Oortwijn dat gaat er bij mij ook niet in. Koos geloof ik echter wel. Ook de verhalen over Demmink zijn voor 99% waar.

   1. Koos van Woudenberg heeft zich anders met zijn gebruikelijke leugens weer aardig in de nesten gewerkt.

    ‘Een 54-jarige man uit Hindeloopen heeft een tandartsenpraktijk in Bedum beschuldigd van oplichting, valsheid in geschrifte en computervredebreuk. De Fries werd schuldig bevonden aan smaad en kreeg hiervoor een werkstraf van achttien uur opgelegd.’

    De man had dit kunnen weten, hij werd in 2011 al eens voor smaad veroordeeld.

    http://www.rtvnoord.nl/nieuws/177657/Man-beschuldigt-tandarts-van-oplichting-maar-krijgt-zelf-straf

    1. Maakt het wat uit dinges wat de waarheid nu nog is. Nederland wordt binnenkort 1 grote hel met of zonder Demmink. Al zou Rutte weggaan en de VVD verdwijnen dan neemt Pechtold gewoon het stokje van ze over. Ik zou zeggen bereid je voor. koop een Boerka voor je vrouw en een Koran voor op de WC.

 5. Het verhaal komt eerlijk gezegd verzonnen over. Dat is een bekende tactiek, door een verzonnen verklaringen de echte praktijken proberen te verdoezelen. Hebben de trollen eerder gedaan, een politieverklaring vervalst om vervolgens achteraf te zeggen dat men er ingetrapt is. Of verklaring is achteraf verwijderd en dat men dan zegt dat het verzonnen is.

Geef een reactie