SLACHTING: TMG WORDT HET STALINGRAD VAN DE MSM

DE INCOMPETENTE EN MALAFIDE PEDO-VRIENDEN ROND SJUUL PARADIJS HEBBEN GEEN IDEE WAT ZE MOETEN DOEN * MICHA WEET HET ANTWOORD: JOURNALISTIEK BEDRIJVEN MAAR DAARVOOR IS TMG TE CORRUPT GEWORDEN * OOK HET BESTUUR ZIT MET DE HANDEN IN HET HAAR * AANDEELHOUDERS DREIGEN DE BOEL NU OP TE BLAZEN

RAMPENCONCERN NU SPEELBAL VAN ADVOCATEN, ACCOUNTANTS, BANKEN, CONSULTANTS EN ANDERE PLUNDERAARS

De druk op de directie van Telegraaf Media Groep neemt verder toe. De Stichting Administratiekantoor van Aandelen TMG dreigt met het oproepen van een buitengewone aandeelhoudersvergadering, als perspectief op verbetering uitblijft. TMG kampt met almaar dalende opbrengsten. Onder leiding van de in juli 2014 aangetreden topman Geert-Jan van der Snoek, de vierde ceo in korte tijd, zit het mediabedrijf in een zelfverklaard jaar van veranderingen. Dat leidde eerder deze week al tot onrust op de Telegraaf-redactie.

Ingrepen
Stichtingsvoorzitter Tom de Waard eiste donderdag op de TMG-jaarvergadering reeds na afloop van het lopende tweede kwartaal ‘concrete informatie’. ‘U bent geen familiebedrijf dat een paar jaar de tijd kan nemen, maar een beursgenoteerde onderneming’, zei De Waard. Hij vindt het te lang duren om pas bij de volgende jaarvergadering in 2016 te mogen spreken over voorgenomen ingrepen.
Volgens de TMG-directie eisen ook de raad van commissarissen en de banken duidelijkheid. Met de laatste wordt gesproken over een herfinanciering per eind 2015. Ze acht het ondoenlijk om direct in juli duidelijkheid te verschaffen. Financieel directeur Epskamp verwacht bij de begrotingsopstelling voor 2016, komend najaar, de antwoorden te hebben.

Investeerders
De Stichting beheert certificaten van aandelen TMG. In totaal gaat om 62% van het aandelenbezit. Onder de certificaathouders bevinden zich investeerders als Dasym van Frank Botman, Navitas van de familie Zeeman, verzekeraar Delta Lloyd en zakenman Marcel Boekhoorn. Een deel van de certificaathouders (19% van de stemmen) liet zich donderdag vertegenwoordigen door de Stichting. (BRON: FD)

Geef een reactie