THE INCONVENIENT TRUTH ABOUT… HUSEYIN BAYBASIN

LAATSTE NIEUWS: RAAD VOOR DE JOURNALISTIEK GAAT KLACHT TEGEN MARCEL HULSPAS EN DE VOLKSKRANT BEHANDELEN

DE LOBBY ROND DE TOT LEVENSLANG VEROORDEELDE KOERD BEGINT EEN VIEZE BIJSMAAK TE VERTONEN OMDAT HET WEIGERT AANDACHT TE GEVEN AAN DE NEDERLANDSE SLACHTOFFERS VAN DE DEMMINK-TERREUR EN ALLEEN WIL OPKOMEN VOOR EEN KOERD DIE HET ALLEMAAL AAN ZICHZELF TE WIJTEN HEEFT

[wp_ad_camp_1]

Baybasin werkte tot medio jaren ’90 voor de Turkse staat, de CIA en de NAVO. De Turken waren om meerdere redenen erg blij met hem. Een van die redenen was dat hij een prominente Koerd is. Wellicht kon er via Baybasin een brug worden gebouwd tussen de Turken en de Koerden. Maar toen werd alles anders: Baybasin stapte over naar de ‘andere kant’ en keerde zich keihard tegen de Turkse Staat en probeerde een onafhankelijk Koerdistan te forceren. Hij dacht wellicht met steun van Nederland en andere Westerse landen de Koerdische zaak een beslissende impuls te kunnen geven. Hij ging alles wat hij in dienst van de Turkse Staat had gehoord en geleerd inzetten tegen Turkije. Een van zijn ’troefkaarten’ was zijn onthulling van giga-heroinehandel door Turkije. We spreken hier geen waardeoordeel uit over de handelswijze van Baybasin. Wel constateren we dat hij heeft gegokt en verloren: de Turken waren natuurlijk razend en besloten Baybasin uit te schakelen. Normaal gesproken word je dan vermoord, maar Baybasin zat inmiddels in Nederland dus werd een andere kaart gespeeld: het Demmink-dossier. Via chantage met de Turkse kinderverkrachtingen van onze ex-SG kon worden ‘geregeld’ dat Baybasin in een sham-trial met compleet vervalst bewijs werd opgesloten. Een schande, vreselijk. Maar er is ook een andere kant aan het verhaal: Baybasin heeft alle risico’s welbewust genomen. Hij heeft gegokt en verloren. Zijn lot is exact hetzelfde als dat van zijn vriend Abdullah Ocalan die weg-rot op het eiland Imrali in de Zee van Marmara. Is dat onrecht? Turkije wil geen Koerdistan, dat weet iedereen. Dat noemen we geo-politiek. Vragen van recht of onrecht spelen daarin geen enkele rol: kijk naar de ‘politionele acties’ van Nederland in Indonesie na de Tweede Wereldoorlog of recenter de oorlogen rond de Perzische Golf en in Afghanistan. Vanuit die invalshoek zijn alle tranen die worden geplengd om Baybasin die van krokodillen, want als hij niet in Nederland in de cel had gezeten zat hij nu wel ergens op een eiland. Of was vermoord.

Het echte drama in de zaak-Baybasin is de zaak-Demmink. En dat gaat over Nederland en niet over Turkijke en Koerdistan. Maar daar heeft de ‘Baybasin-lobby’ onder leiding van Ton Hofstede en Ton Derksen het nauwelijks over. Derksen durft de naam ‘Demmink’ niet eens uit te spreken. Onlangs is er op de site van Hofstede een brief gepubliceerd aan de Hoge Raad over de zaak-Baybasin geschreven door twee van de ‘gevangenis-directeuren’ die overigens wel aandacht vroegen voor de zaak-Demmink. De volgende passage uit deze brief schiet ons totaal in het verkeerde keelgat:

Uitdrukkelijk willen wij U laten weten dat wij ons distantiëren van complotdenkers, fantasten en sensatiezoekende burgers die via de sociale media een punt willen maken.

Waar slaat deze zin op als er niemand wordt genoemd met naam en toenaam noch ook een voorbeeld van ‘sensatie’? Hoe komt zo’n zin in zo’n brief terecht en waarom denken de schrijvers dat die van belang kan zijn voor de Hoge Raad en voor de zaak-Baybasin? Wij zullen hier uitleggen welk smerig spel wordt gespeeld, want deze passage gaat natuurlijk over Micha Kat -net als Chris Klomp ook hier weer: te laf om namen te noemen. De boodschap aan de macht is deze: wij zullen niets doen als jullie de grootste vijand van het ‘systeem’ Micha Kat die de zaak-Demmink jarenlang vrijwel in zijn eentje heeft getrokken oppaken, uitschakelen en dood-martelen, want wij zijn bereid ons ‘volledig van hem te distantieren’ als dat ten goede komt van Baybasin. Micha merkte deze houding reeds tijdens de Rolodex-verhoren toen de ‘gevangenisdirecteuren’ hem meden als een melaatse. Ton Hofstede speelt hetzelfde smerige spel. Adele van der Plas ook. Ze proberen justitie te ‘paaien’ door mee te doen aan het inhakken op Micha.

5 Replies to “THE INCONVENIENT TRUTH ABOUT… HUSEYIN BAYBASIN”

 1. Ik zou een klacht indienen tegen Drs. J. Van Huet, voorzitter en
  Drs. J.A. Poelmann, secretaris. Ook tegen Ton Derksen natuurlijk.

  Ik weet niet zo gauw bij wie je moet klagen; in jouw gevalletje denk ik strafrechtelijk.

  Bedenk iets

 2. Er wordt werkelijk van alles uit de kast getrokken om Demmink uit de wind te houden, anders stort het volledige kaartenhuis van regering en Koningshuis in elkaar. Zielenpoten zijn het die zich door de Staat hiervoor laten betalen! Uit de school klappen moet men bekopen met de dood, dus? Op deze manier blijft dus deze zieke en vertroebelde wereld dus in stand. Schaam jullie dat jullie je hiervoor laten gebruiken en Micha proberen te vergruizen, FOEI!

 3. Ze proberen justitie te ‘paaien’ door mee te doen aan het inhakken op Micha.
  =====================
  Moord = op een mens blijft illegaal en het gruwelijkste misdrijf in het universum. Dat staat voorop.

  Dat logisch intelligente psychopaten als Brzezinsky daar maling aan hebben met hun griezelige geopolitieke schaakspelletjes, zullen ze moeten uitleggen aan de hoogste overheid.

  Als de gevangenisdirecteuren denken een deuk in het hier actieve psychopathisch netwerk (i.s.m. dat in de USA/GB) te kunnen slaan, met de verguizing van Micha, dan zullen ze van een koude kermis thuiskomen.

  Daar is echt een verplichte psychopatentest voor nodig: voor nieuwe en reeds bestaande ambtelijke aanstellingen en bestuur/politiek/staatshoofd.

 4. ‘ Een van zijn ‘troefkaarten’ was zijn onthulling van giga-heroinehandel door Turkije. We spreken hier geen waardeoordeel uit over de handelswijze van Baybasin.’

  Welke ‘onthulling’? De beste man zat vuistdik in die handel.

Geef een reactie