VANAF HET COMPLOTTERS-OORLOGSFRONT: CHRIS KLOMP DURFT MICHA NIET MEER BIJ NAAM TE NOEMEN IN NIEUW GROOT COMPLOTTERS-ARTIKEL

GROOT VERHAAL OVER DE ‘FASCINERENDE COMPLOTWERELD’ VAN CRIS KLOMP VERSCHIJNT OP OBSCURE WEBSITE ACHTER BETAALMUREN ZODAT NIEMAND HET KAN LEZEN * MAAR DE LEZERS VAN DEZE SITE WEL! * ZIJN AD DURFT DIT NIET AF TE DRUKKEN * HET GROOTSTE COMPLOT IS DAT VAN MENSEN ALS KLOMP DE COMPLOTDENKERS TE CRIMINALISEREN: ZE BELLEN ME OP! ZE WETEN DE NAMEN VAN MIJN KINDEREN! ZE STUREN DREIGMAILTJES! MAAR EEN KOP KOFFIE DRINKEN DAT WILLEN ZE NIET * ‘SUPER-JOURNALIST’ KLOMP NOEMT GEEN ENKELE NAAM, NIETS FEITELIJKS OF VERIFIEERBAARS

[wp_ad_camp_1]

Waar kom je als journalist eigenlijk in terecht als je een verhaal schrijft over complotdenkers? In een wereld waar journalisten ‘menselijk afval’ zijn en ingezet worden door een satanische overheid om de agenda van pedofielen en nazi’s te dienen.

Een maand geleden schreef ik een uitgebreid verhaal over de wereld van de complotdenkers. Over de mensen die menen dat de aanslagen van Parijs niet echt waren. De slachtoffers slechts acteurs. Ik bracht meerdere onafhankelijke internationale onderzoeken samen en interviewde een van de experts op het gebied van complotdenken in Nederland. De conclusie van het verhaal was dat complotdenkers niet gek zijn, maar wel soms angstig, paranoïde en uit op aandacht. Wetenschappers waarschuwen zelfs voor het gevaar. Het was Hitler immers ook ooit gelukt om op basis van een complottheorie een heel land te doen laten geloven dat de Joden de oorzaak waren van alle problemen.
Nergens in het hele verhaal was mijn mening te lezen, hoewel ik in de vijftien jaren van mijn loopbaan als journalist ruime ervaring heb opgedaan met de hardnekkige en vileine aanvallen van de heren en dames die menen dat de hele wereld corrupt is en over (kinder)lijken gaat.

Bang en gefrustreerd
Al snel na het publiceren van het verhaal kwamen de reacties los. Ze bevestigden bijna allemaal waar het verhaal in essentie over ging. Over mensen die bang en gefrustreerd zijn en in hun pogingen om controle te krijgen over een complexe wereld overal op de weg spoken en beren zien. De reacties waren dan ook voorspelbaar. De media zijn uiteraard niet te vertrouwen. De wereld zal spoedig aan haar einde komen. En er zal een nieuwe wereldorde opstaan die er op uit is om kinderen straffeloos te kunnen misbruiken. Wie dat niet ziet, is uiteraard onderdeel van het complot en dient – als de tijd rijp is – voor een tribunaal te komen.
Een van de bekendste complotdenkers van Nederland reageerde meteen op het verhaal. De naar Ierland gevluchte en meermalen veroordeelde oud-medewerker van NRC trok het verhaal over de complotdenkers slecht en zette de aanval op mij in op zijn eigen website en via de telefoon. Hij werkte in een ver verleden als journalist, maar verloor ergens het rechte pad en werd uiteindelijke zelfs geschrapt door de journalistenbond omdat hij een collega met de dood had bedreigd. Ook volgde een veroordeling wegens het plegen van bommeldingen bij het Ministerie van Justitie en een advocatenkantoor. De man was op oorlogspad.
Nu wil ik hem niet groter maken dan hij is. Feit is wel dat hij aardig symbool staat voor een wereld waarin feiten en gedegen onderzoek er eigenlijk niet meer toe doen. Waar het louter gaat om de zelf gecreëerde geruchten zo hard mogelijk in het rond te schreeuwen. Om bange mensen nog banger te maken. In die wereld is het van essentieel belang om de persoon die het waagt om de ietwat rare denkbeelden zakelijk te analyseren, hard en op de persoon te bejegenen. Niet met feiten, maar met allerlei rare verdachtmakingen.
Let wel. Ik heb de beste man nog nooit ontmoet. Hij kent mijn heden nauwelijks, laat staan mijn verleden. Toch weet hij te vertellen dat ik een crimineel ben, een bedrieger. Een journalist die na het ‘afserveren’ van misdaadjournalist Peter R. de Vries door de Staat is ingezet om complotdenkers met ‘nazi-methodes’ belachelijk te maken en pedofielen en hoge ambtenaren uit de wind te houden. Zijn volgelingen gaan nog een stap verder. Zij suggereren bijvoorbeeld dat ik ooit misbruikt ben tijdens slaapfeestjes van hoge ambtenaren en daarom chantabel ben geworden. Ze noemen mij dan ook zonder scrupules een menselijk stuk afval.
Ik kan op deze plek niet zeggen dat ik er wakker van lig. Integendeel. Als rechtbankverslaggever/misdaadjournalist krijg je zelden een schouderklopje van de mensen waar je over schrijft. Maar de hele dynamiek van deze agressieve complotwereld fascineert mij wel. Waarom gaat een mens zo ver in zijn haat om hem onbekende journalisten te koppelen aan pedofielen en nazi-Duitsland?

Pedofielennetwerk
De naar Ierland verbannen complotdenker had het even voorzien op mij, maar hij zal weer probleemloos overstappen op mijn collega’s. Zo schreef hij ooit dat hoofdredacteur Marcel Gelauff van de NOS ‘verdachte banden had met een pedofielennetwerk en dat de staatsomroep NOS verantwoordelijk was voor het verwoesten van tienduizenden levens door te ‘weigeren te publiceren over seksreizen’. De NOS nam de aantijgingen serieus en deed aangifte. De complotdenker werd veroordeeld tot tien maanden celstraf. Maar het stopt niet bij de NOS. In een oneindige stroom berichten op zijn website koppelt de complotdenker alle hem bekende journalisten moeiteloos aan pedofilie en andere satanische zaken. Ze vormen in zijn ogen een groot gevaar en dienen dan ook het veld te ruimen. Bij ieder bericht over gedwongen ontslagen in de journalistiek gaan bij hem de slingers aan het plafond.
De methodes van complotdenkers gaan ver. Zo plaatste de Ierse banneling mijn mobiele telefoonnummer meerdere malen op zijn site en riep hij mensen op om mij massaal te bellen. In een begeleidend schrijven vertelde hij dat ik levensgevaarlijk was en ‘down’ moest. Ik werd de volgende dag gebeld door een zeer aardige mevrouw uit Utrecht die mij op het hart drukte toch vooral niet meer te schrijven over complotdenkers. Ze vertelde dat ze niet gek was en heus wel wist dat de vele auto’s die keerden in haar straat iets te betekenen hebben. Ze sprak van een sekte die kinderen zou misbruiken. En wij van de media deden er helemaal niets aan. Voor haar was er een logische verklaring voor. Wij zitten allemaal in het grote complot. Niet voor lang overigens. De wereld zou wakker worden!
Complotters gaan behoorlijk ver om hun eigen onvrede in de richting van journalisten en andere criticasters te gooien. Zo kreeg ik twee weken geleden een mailtje van een dubieuze complotblogger die vertelde bezig te zijn met een verhaal over mij. Hij wilde van mij de bevestiging dat mijn vrouw mij had verlaten ‘omdat ik maar niet met mijn handen van mijn dochter af kon blijven’. Dat had hij immers van ‘een bron’ gehoord.
Het verhaal is te onzinnig voor woorden, maar het schetst precies waar sommige online complotters zich in de regel mee bezig houden. Feiten spelen geen rol. Het gaat om beschadigen van mensen die het aandurven om de onzinnige kolder van sommige complotdenkers kritisch te analyseren. De weblogger in kwestie had al eens eerder geschreven over mijn ware rol. Hij wist feilloos bloot te leggen dat ik als ‘hoernalist’ en ‘verkrachter van de waarheid’ eigenlijk voor de politie werk en bovendien spoedig failliet zou gaan. Hij had in ieder geval de conclusie getrokken ‘dat Chris Klomp al op zeer jonge leeftijd zelf slachtoffer moet zijn geweest van sexueel misbruik’. U herkent inmiddels het patroon.

Marge
Natuurlijk. Ik weet ook wel dat dit zich allemaal maar afspeelt in de marge van het internet. Niet iets om je heel erg druk over te maken. Maar obsessief gedrag van internethooligans die een geheel eigen waarheid najagen kan wel degelijk in potentie verstrekkende gevolgen hebben. Daar kwam ik zelf ooit eens achter.
Een paar jaren geleden waarde een afgekeurde geest rond op het internet. Hij benaderde nabestaanden van geweldsmisdrijven en vertelde hen dat hij vanuit zijn functie veel meer wist over de dader. Dat was niet zo. De man was en is een fantast, maar sommige nabestaanden gingen – onbewust van het gespeelde spel – mee in zijn spelletje. Ik waarschuwde een nabestaande dat de man onzin verkondigde en werd daarmee slachtoffer van een jarenlange stalking. Mijn naam verscheen in verhalen op sekssites, mijn werkgevers kregen brieven. Er werd opgeroepen mijn opdrachtgevers te bellen of te schrijven en vooral hardnekkig aan te dringen op mijn ontslag. Er doken dubieuze weblogs op waarin iedere week een onzinnig en schadelijk verhaal over mij verscheen. Soms met een duidelijk logo: een vuurwapen en de tekst: ‘Stop de Journalist’.
Na twee jaar werd het pas echt Kafka toen een agent mij vertelde dat mijn stalker aangifte had gedaan tegen mij. Ik zou tegen een collega-journalist iets hebben gezegd over hem en dat stond hem niet aan. En zo zat ik uren op een politiebureau te vertellen dat het allemaal onzin was. Ik overhandigde de dienstdoende agent een dossier van zestig pagina’s vol met laster en smaad over mijn persoon. En vertelde hem dat het doorsturen van deze bizarre en leugenachtige aangifte naar een officier van justitie voor mij consequenties zou hebben. Een sepot is in de meeste gevallen namelijk ook gewoon te zien op je strafblad. Eind goed, al goed. Zou je denken
Uiteraard stuurde de agent het dossier wel door naar het Openbaar Ministerie (OM). Omdat ik de weg binnen het OM weet te vinden en inmiddels een heel dossier kon overhandigen, wist ik de betrokken mensen te overtuigen af te zien van verdere vervolging. Eind goed, al goed. Zou je denken. Maar wat als ik iemand was geweest die de wegen van het OM niet goed zou kennen? Hoe snel kan een malicieuze actie je een strafblad kosten?
Dit zijn zo maar een paar voorbeelden van wat ik meemaak met obsessieve geesten. Ik schrijf dan nog maar niet over het telefoontje van een man die sarcastisch vroeg naar mijn kinderen en daarbij hun namen probleemloos en langzaam voor mij wist te spellen. Of over de beller die uitgebreid beschreef hoe mijn woonomgeving er op dat moment precies uitzag. Of de dreigmailtjes en Facebook-berichten van mensen die je wel even op zullen zoeken om je een lesje te leren. Gek genoeg reageren ze zelden tot nooit als ik ze uitnodig om dan maar even in levende lijve een kop koffie te gaan doen.
Natuurlijk. Je moet het gevaar van obsessieve denkers die louter hun eigen waarheid willen zien niet overdrijven. Ze kalken hun onvrede op het internet en gooien daarmee slechts een klein beetje info op een immer uitdijende berg internetafval. Obsessieve geesten zijn machteloze geesten. Ze zoeken een houvast. Controle. Uiteindelijk is het hun eigen wanhopige en tamelijk eenzame zoektocht naar een werkend medicijn tegen hun zelf gecreëerde angst.
Ik heb dan ook geen enkele moeite met obsessieve geesten die een podium zoeken. Maar wel met mensen die hun eigen angsten en onvermogen om met de wereld om te gaan projecteren op anderen en zichtbaar plezier hebben in hun dagelijkse pogingen om anderen volstrekt ten onrechte te beschadigen.

20 Replies to “VANAF HET COMPLOTTERS-OORLOGSFRONT: CHRIS KLOMP DURFT MICHA NIET MEER BIJ NAAM TE NOEMEN IN NIEUW GROOT COMPLOTTERS-ARTIKEL”

 1. ” Hij had in ieder geval de conclusie getrokken ‘dat Chris Klomp al op zeer jonge leeftijd zelf slachtoffer moet zijn geweest van sexueel misbruik’.”

  Toen ik wat jaren geleden uw banblog(bande alles dat overheid en justitie Kritiseerde) ontdekte was Mij dat gelijk duidelijk aan hand van door u gepubliceerde foto van u zelf ..nat bezweet als van orgasme .. naakt lijkende en als of u met uw achterwerk nog in de darkroom stak toen die foto genomen werd .. u blijkt verder ook al een slecht imago te hebben zo te zien..> https://donquijotte.wordpress.com/2014/02/17/o-m-vervangt-hoernalist-chris-klomp-door-hoernalist-rob-zijlstra/

  U herkent inmiddels het patroon.” Ja ik kan me voorstellen dat Men tot zulk idee komt dan.

  Aan hand van ander zaken dat u ook een criminele aanvals journalist bent een psychic assasin die mogelijk in heroine uit betaald wordt voor gepleegde verraad aan Land en Volk. U heeft zag ik zelfs Mijn Twitter nog steeds geblokt vrezende een Commentje te zullen ontdekken zeker.. en maar raar vinden dat Volken radicaliseren en de Geert Wildersen om de oren vliegen

 2. micha kat Today at 10:50 AM
  To
  Dienandchriste Info
  CC
  Chris Klomp
  Message body
  Ha Chris!

  Nog in aanvulling op wat Dienand schijft: je behandelt me opnieuw heel unfair en on-journalistiek. Wat je doet is mij proberen te treffen via wat wordt genoemd in de juridische wetenschap ‘guilt by association’.

  Dat werkt als volgt: je voert een aantal -anonieme’ complotters op die zouden dreigen, stalken, intimideren etc en daartussen voer je mij dan op waardoor de lezer automatisch zal denken dat ‘Micha ook een stalker etc is’, al helemaal als je nog al die veroordelingen van mij noemt -zonder daar dan weer bij te zeggen dat in al die zaken hoger beroepen lopen en dat ik daarin zo sterk sta, dat Justitie deze zaken nu al jaren aanhoudt omdat ze mij niet willen laten winnen.

  Laten we even duidelijk zijn: IK heb jou nooit gestalkt, bedreigd of wat dies meer zij. Sterker: JIJ hebt meermalen contact met MIJ gezocht, laatsteliujk nog om te vragen naar de bezoekersaantallen van mijn site. O ja, dat is nog zoiets: in die mail beschuldig jij mij van liegen over mijn bezoekersaantallen. Volgens jou zou mijn site ets van 18.000 zijn in NL. Vervolgens maak ik de ware aantallen openbaar en dan noem jij die weer niet, waarschijnlijk omdat ze te goed zijn en dus niet passen in jouw afkraak-verhaal.

  Tot zover. Vrolijke feestdagen,

  Micha

  —– Forwarded Message —–
  From: Dienand
  To: Chris Klomp
  Cc: Micha Kat
  Sent: Saturday, December 26, 2015 10:17 AM
  Subject: ??

  Beste Chris (en Micha),

  Waarom heb je het steeds over “een van de bekendste complotdenkers van Nederland”, “De naar Ierland gevluchte en meermalen veroordeelde oud-medewerker van NRC” en “Ierse banneling”? Dat je ‘m niet hebt willen interviewen dat begrijp ik wel (not…) maar waarom zelfs niet gewoon zijn naam – Micha Kat – noemen? Dat begrijp ik dan weer helemaal niet.

  Ook heb je het met geen woord over alle ‘redelijke en normale’ complotters (voor zover die in jouw denkwereld bestaan natuurlijk…) die zich niet te buiten gaat aan stalking en laster. Nu lijkt het of je alleen maar bent belaagd door een achterlijke horde debilen. Dat zal zeker een deel van de waarheid zijn maar het zou voor de lezer ook heel informatief zijn om hem en haar erop te wijzen dat er ook vele heel redelijke, normale en zelfs ‘gestudeerden’ personen zijn die zichzelf overtuigd complotdenker noemen? En dat deze meerdereid zich gedraagt als voorbeeldige burgers en zich nooit en te nimmer te buiten zullen gaan aan enige vorm van laster of stalking.

  Affijn deze, in jouw ogen dan, complotter in hart en nieren wenst ook jou een welgemeend, gelukkig (en wijs) 2016 toe!! Net als Micha.

  En van mijn aluminium hoed vouw ik een mooie kerstster voor in de boom!!!

  Met vriendelijke kerstgroet, Dienand

  1. Micha Kat belt eindeloos mensen tegen hun zin om te ze uit te schelden, bekalkt de privéwoning van een onschuldige ambtenaar en klampt de man en vele anderen scheldend en tierend aan op straat maar beschouwt zichzelf niet als een stalker.

   Hoe ver kun je van het padje zijn?

    1. Iedereen die niet veroordeeld is in onze rechtstaat wordt geacht onschuldig te zijn, Micha. Ik weet dat je niet zoveel ophebt met onze rechtsstaat maar dit principe zou ik toch graag trouw willen blijven.

   1. ” Micha Kat belt eindeloos mensen tegen hun zin om te ze uit te schelden, bekalkt de privéwoning van een onschuldige ambtenaar en klampt de man en vele anderen scheldend en tierend aan op straat maar beschouwt zichzelf niet als een stalker.
    Hoe ver kun je van het padje zijn?”

    Mispoes!

 3. Dat Kat het auteursrecht van Klomp schendt, daarover zullen maar niet hebben (Kat jat zo te zien ook aan de lopende band foto’s), maar het stuk is denk ik goede weergave van wat hieronder nog eens treffend wordt geillustreerd: figuren die echt totaal van het padje zijn, dag in dag uit wartaal uitslaan, en zo snel mogelijk opgenomen moeten worden.

  1. AUTEURSRECHT!!!!!!!!!!!!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! ALLES om maar niet inhoudelijk op de zaken te hoeven ingaan! Want dat kunenn en durven de ‘doofpotters’ niet omdat ze geen poot hebben om op te staan!! Dank, Dingers!!! Nu weet ik zeker dat we dit gaan winnen, en niet eens in een close call maar afgetekend!!

   1. Kat, als je zo weinig om auteursrecht geeft, smijt ook even een pdf van je boek Boekhoudfraude op je site. Oh wacht, daar moeten we natuurlijk weer wel voor betalen.

    1. Het gaat hier om een stukje civiel en strafrechtelijk materiaal dat zonder hoor en wederhoor door klomp oncontroleerbaar achter betaalmuur is gepubliceerd vol aantijgingen ontkenningen beledigingen kwetsingen bedreigingen vijandigheid kwade opzet en intimidaties jegens Kat en Ons.

     Dan valt het niet meer onder eigendomsrecht maar Hoger strafrecht en Recht Betrokkenen..in beslag genomen en ter Kennisgeving aan Betrokkenen en ter bestudering Gepubliceerd ..wat zelfs strafwettelijk Verplicht is Openbaring cq Waarschuwing aan Openbaarheid moeten doen van gevaar en misdaad….dit is immers Geen entertainmentsite maar een Klokkenluider Site van en Voor Specifiek Publiek en Algemeen Veiligheid en Belang.

     Kat zijnde zou ik Aangifte Tegen klomp doen en met Advocaat Bespreken wat hier strafrechtelijk en civielrechtelijk aan te doen is wat in Mijn Ogen Veel lijkt.

     Zo al Smartegeld Imago schaden gevaarzetting beledigingen etc etc en Strafmaatregel en stalk Verbod zo dat klomp een satellietkast aan enkel krijgt en zich niet meer in buurt van een toetsenbord kan begeven om de Veiligheid van Kinderen Volk en Vrouwen nóg verder te verkloten.

     Steven Brown had twee jaar geleden eenzelfde setting..saboterende bezoekers en een juristische landmijn in persoon van hans spekman van buiten af allen pogende zijn Site down te krijgen.. dat is hier ook nu aan de hand meen ik..zuiver hand en span aan misbruik en terreur..wellicht in opdracht en zou best weer ivo opstelten kunnen zijn als toen ook al.

 4. Zo’n sukkel als deze Klomp heeft natuurlijk niet meteen last van PB BV. En wat ze niet aan den lijve (!) ervaren bestaat voor die grijze muizen/meelopers niet. Walgelijke, ruggengraatloze kwallen.

  Wat de boer niet kent dat vreet ie niet, zoiets waar geen goed garen tegen te spinnen valt.

  Het verhaal van ‘Einzelgänger’ De Roy van Zuydewijn bijv. zal bij Klomp nooit het lampje “IN ALGEMENE ZIN volstrekt ontoelaatbaar” doen oplichten, laat staan het lampje “als dit, wat dan nog meer”.
  Omdat…….Klomp niet ZELF getroffen is.

  En als Klomp ooit wel ZELF getroffen wordt, dan zal hij globaal als De Roy van Zuydewijn reageren:
  Geen lotgenotencontact/samen optrekken (samen sta je sterk), steeds achter de eigen kwetsuren aan (gruwelijker bestaat immers niet), boek schrijven, flessen sterke drank en sloffen sigaretten kopen e.d..

 5. Hij is in ieder geval tegen PB (BV). Of lees ik iets verkeerd:

  =========================
  ….. en zichtbaar plezier hebben in hun dagelijkse pogingen om anderen volstrekt ten onrechte te beschadigen.
  =========================

 6. Inderdaad die les moet wel van z’n bilmaat Jeroen Hoogeweij komen, hij is namelijke de enige figuur die ‘complotters’ structureel menselijkk afval noemt. Oftewel Chris Klomp draait alles om. Ik ken geen complotter (iemand die zelf op zoek gaat naar feiten) die zulke denigrerende teksten schrijft als ‘menselijke afval’, nergens gezien. Dat doen die geestelijk gestoorden figuren van Swapichou.

  Je zou bijna zeggen dat dit samen met Jeroen Hoogewij is geschreven.

  Het is vooral lachwekkend, moet er vooral om lachen. Wat een debiele tekst.

  Maar je ziet wel dat die satanisten vooral samenwerken met rechtbankjournalisten en dergelijken.

  Als laatste schept hij nog even op dat hij OM kan beïnvloeden af te zien van vervolging, is dat niet gewoon corruptie? Hoogeweij schept namelijk ook altijd op over zijn connecties met justitie of advocaten, zo is Hammerstein een goede vriend van hem volgens eigen zeggen en die laatste stond laatst met Frits Salomonson te proosten op zijnj koninklijke onderscheiting.

  https://maudoortwijn.wordpress.com/2015/12/24/rob-scholte-niet-aangevallen-door-kunstenaars-maar-door-politieke-machtswellustelingen/

 7. Klomp beschrijft feitelijk en zakelijk wat je overkomt als je in contact komt met totale idioten van het slag Micha Kat. Micha vindt elke aandacht voor zijn waanzinnige criminele capriolen beter dan geen aandacht en is dus blij met dit genuanceerde stuk van Klomp.

  Micha verdwijnt binnenkort voor een tijdje achter de tralies maar er zullen ongetwijfeld nieuwe gekken opstaan die overtuigd zijn van krankzinnige satanische complotten van de elite. Er is geen kruid tegen gewassen tenzij er wetgeving komt die paal en perk gaat stellen aan deze paranoïde en criminele internetwaanzin.

  1. ” Klomp beschrijft feitelijk en zakelijk wat je overkomt als je in contact komt met totale idioten van het slag Micha Kat. Micha vindt elke aandacht voor zijn waanzinnige criminele capriolen beter dan geen aandacht en is dus blij met dit genuanceerde stuk van Klomp.
   Micha verdwijnt binnenkort voor een tijdje achter de tralies maar er zullen ongetwijfeld nieuwe gekken opstaan die overtuigd zijn van krankzinnige satanische complotten van de elite. Er is geen kruid tegen gewassen tenzij er wetgeving komt die paal en perk gaat stellen aan deze paranoïde en criminele internetwaanzin.”

   Mispoes!

 8. “Ze noemen mij dan ook zonder scrupules een menselijk stuk afval.”

  En zo noem ik u oók… u die Klokkenluiders Getuigen Slachtoffertjes Overlevenden op een hoop gooit ze complotdenkers noemt en enpublic voor gek verklaard en begraafd wat u zij aan zij en hand in hand zet met dutroux jefrey dahmer hofnar en verder hoog geeerd publiek!

 9. ” Zo kreeg ik twee weken geleden een mailtje van een dubieuze complotblogger die vertelde bezig te zijn met een verhaal over mij. Hij wilde van mij de bevestiging dat mijn vrouw mij had verlaten ‘omdat ik maar niet met mijn handen van mijn dochter af kon blijven’. Dat had hij immers van ‘een bron’ gehoord.
  Het verhaal is te onzinnig voor woorden, maar het schetst precies waar sommige online complotters zich in de regel mee bezig houden. ”

  Dit hét motief?..Èn preventieve tegen aanval?

 10. In feite is dit verhaal een grote ‘les’ in demoniseren. Klomp gaat inhoudelijk nergens op in; noemt geen ‘complot’ in concreto laat staan dat hij kan aantonen dat het een ‘complot’ betreft en niet de waarheid. En ja hoor: het ‘pistool’ komt ook weer langs!!! Wat Klomp doet is volstrekt wanhopig: wie het niet eens is met de ‘officiele waarheid’ is gevaarlijk, kranzkinnig, een stalker, gefrustreerd etc. etc. Klomp heeft ons met dit stuk een grote dienst bewezen.

Geef een reactie