VOLKSKRANT OVER PIZZAGATE: WIJ VOLGEN WIKIPEDIA, DE NEW YORK TIMES EN FOX. WIKILEAKS? WAT IS DAT?

VERBIJSTEREND: IN REACTIE OP VRAGEN VAN LEZERS OVER PIZZAGATE ZEGT DE VOLKSKRANT: KIJK VOOR DE WAARHEID OP WIKIPEDIA * WE WETEN WAT WIKIPEDIA IS NA WAT ER IS GEBEURD MET HET LEMMA VAN JORIS DEMMINK * DE VOLKSKRANT: ‘ER HEEFT GEDEGEN ONDERZOEK PLAATSGEVONDEN NAAR PIZZAGATE’ * DE VOLKSKRANT: ‘WE BERICHTEN NIET OVER PIZZAGATE BEHALVE ALS NEPNIEUWS’

Van: Melle Drenthe [mailto:melle.drenthe@ volkskrant.nl] Verzonden: vrijdag 10 februari 2017 12:59
Aan: Linda
Onderwerp: RE: Betrouwbaarheid Volkskrant

Geachte Linda,

Ik ben bang dat wij van mening verschillen over het waarheidsgehalte van Pizza-Gate. Wij zien dit wel degelijk als nepnieuws. De volledige chronologische weergave van wat er precies gebeurd is staat heel mooi op wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/ Pizzagate_conspiracy_theory

Er hebben zich bijvoorbeeld ook helemaal geen slachtoffers gemeld en er is geen enkel fysiek bewijs gevonden. Het gedegen onderzoek heeft ook al plaats gevonden door tal van onafhankelijke nieuwsorganisaties waaronder de natuurlijke tegenpolen New York Times & Fox News. Er is geen enkel bewijs dat Pizza-Gate daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, vandaar dat wij hier ook niet serieus over berichten, behalve in de context van nepnieuws.

Met vriendelijke groet,

Dhr. Melle Drenthe
Assistent van de hoofdredacteur
volkskrant
+31 (0)20 562 2821
melle.drenthe@volkskrant.nl
www.volkskrant.nl

Van: Linda
Verzonden: vrijdag 10 februari 2017 14:07
Aan: ‘Melle Drenthe’
Onderwerp: RE: Betrouwbaarheid Volkskrant

Geachte heer Drenthe,

Bedankt voor uw snelle reactie in ingesloten Wikipedia link.

Toch blijf ik van mening dat er iets niet klopt m.b.t. Pizzagate, zeker gezien de onderstaande persconferenties die zeer recent bij vergelijkbare situaties hebben plaatsgevonden. Ook trouwens nog een ‘’ring” in Noorwegen opgerold. Daarbij heb ik er vertrouwen in dat Wikileaks, met hun 10 jaar lange reputatie van betrouwbaarheid, geen onzin publiceert.

Maar wellicht dat u kunt onderbouwen dat onderstaande persconferenties ook “nep nieuws” zijn. Ik heb gegoogeld op de namen van diverse mensen die in de video voorkomen, maar het lijkt toch allemaal te kloppen. Het is echter niet mijn vak… Het wordt steeds moeilijker werkelijkheid en fictie te onderscheiden, maar dit geldt ook voor de MSM.

https://www.youtube.com/watch? v=CaLzpIPWpo4&feature=youtu.be

https://mail.google.com/mail/ u/0/#inbox/15a1a4338d50c3bb? projector=1

Ik hoor graag van u!

Bij voorbaat dank….

Met vriendelijke groet / Kind regards,

Linda

Van: Philippe Remarque [mailto:p.remarque@volkskrant.nl] Verzonden: maandag 13 februari 2017 0:44
Aan: Linda
Onderwerp: Re: Betrouwbaarheid Volkskrant

Geachte mevrouw Laugeman,

Ik hoop dat de Volkskrant u bevalt. Laat u zich niets op de mouw spelden door complotdenkers over pizzagate. Ze hebben geen enkel echt bewijs. Daar is nog niemand mee gekomen. Tot die tijd staan ook wij sceptisch tegenover dergelijk wilde beweringen.
Vriendelijke groet,

Philippe Remarque

Dit is de email van Linda waarmee de wisseling begon:

Van: Linda
Verzonden: vrijdag 10 februari 2017 9:43
Aan: ‘p.remarque@volkskrant.nl’ Onderwerp: Betrouwbaarheid Volkskrant

Geachte heer Remarque,

Gisteren heb ik een proef abonnement genomen op uw krant. Ik hoop wel dat ik in de komende tijd iets te lezen zal krijgen m.b.t. Pizza-Gate en dat deze uiterst ernstige kwestie niet afgedaan zal worden als ‘nepnieuws’. Dit zal voor mij reden zijn mijn proefabonnement niet om te zetten in een abonnement, aangezien dan ook uw krant voor mij zijn geloofwaardigheid verliest. Dan zal ik mij in de toekomst helaas moeten gaan richten op de alternatieve media, waar ik meer betrouwbaar nieuws lees dan in de MSM.
Er zijn voldoende aanwijzingen dat Pizzagate “echt” is, onbegrijpelijk voor mij (en veel van mijn vrienden en familie) dat dit onderwerp gemeden wordt in uw verslaggeving. Een gedegen onderzoek lijkt mij op zijn plaats.

Met vriendelijke groet / Kind regards,

Linda

4 Replies to “VOLKSKRANT OVER PIZZAGATE: WIJ VOLGEN WIKIPEDIA, DE NEW YORK TIMES EN FOX. WIKILEAKS? WAT IS DAT?”

  1. Ik zou dat proefabonnement maar weer opzeggen.

    In PB BV is geen onafhankelijke journalistiek of rechter.

    Het is een psychopathocratie onder dekmantel van “vrije” -met kwaadaardig valse informatie en geschiedvervalsing van de wieg tot het graf- verkiezingen.

Geef een reactie