WEKELIJKSE COLUMN: MARGARITA OVER DE BOERKINI

HORROR: MARCEL GELAUFF PROBEERT HET BOERKINI-PROBLEEM WEG TE SPINNEN: ‘HEEFT NIETS TE MAKEN MET ISLAM. IS GEWOON LEUK, GEINIG, STELT NIETS VOOR! OOK NIET-MOSLIMA’S VINDEN HET TE GEK!’ * NOS HYPT ‘BOERKINI-DAG’ IN DEN HAAG * MAAK EEN EINDE AAN DEZE WAANZIN EN BOYCOT DE NOS!

[wp_ad_camp_1]

Sletvrees

Als ik op de fiets vanuit Nieuwegein Utrecht binnenkom, en de hippe wijk to be Rotsoord in rijd, grijnst mij een groot bord op een lantaarnpaal tegemoet, dat daar volkomen nutteloos hangt. “We houden je in de gaten.” Zwarte letters boven een afbeelding van het ooggedeelte van een mannengezicht met grijze wenkbrauwen, grote zwarte pupillen, iets oogwit eronder. Heeft de man net een snuif cocaïne op? De boze blik overheerst.
Er zal hier wel ooit een drugshandeltje hebben plaatsgevonden, denk ik dan. Maar allereerst erger ik me wezenloos aan die tekst en die kop. Ik voel de neiging om een knuppel te zoeken en het bord van die paal te slaan. Altijd, hoe vaak ik er ook langsfiets.

Zo moet de vrouw op het strand zich voelen, die opeens een agent naast zich ziet met een bonnenboekje in de aanslag. “Uit, die boerkini, mevrouw, of u staat op en gaat naar huis.” Thuis aangekomen is ze verplicht om haar meer of minder allesbedekkende kledij aan te trekken. Niet dat daar een bon op volgt, als ze weigert. Nee, de gemeenschap zal zich tegen haar keren, en ze wil graag laten zien dat ze haar geloof serieus neemt. Zo diende vroeger, toen ik klein was, mijn moeder verplicht een hoed op te zetten als ze ter kerke ging. Dit was nota bene in de jaren zestig. Het feit dat ze een jurk droeg zonder mouwen, toen mijn vader haar als zijn kersverse verloofde voorstelde aan zijn strenggelovige ouders, gaf aanleiding tot misprijzende blikken.

Wat is het toch met vrouwen en kledingvoorschriften? Zijn we minder verleidelijk voor andere mannen als we maar zoveel mogelijk bedekken? Want op overspel stond ooit in oude tijden de doodstraf. En Eva verleidde Adam, waardoor beide uit het paradijs verdreven werden. Hun naaktheid moesten zij voortaan bedekken. Want naaktheid en zondigheid gaan niet samen in onze patriarchale judeo-christelijke islamitische cultuur. Die drie religies hebben namelijk meer met elkaar gemeen, dan dat ze van elkaar verschillen, heer Wilders!

De diepe angst van mannen voor een naakte vrouw is verklaarbaar. Ze verleidt je tot de ergste zaken, en dat tegen je wil in. Maar moeten wij vrouwen onszelf voortdurend tegen die angst wapenen met onze kleding? En hoe verleidelijk is een vrouw in boerkini niet, als ze net uit de zee komt in haar natte pak. Marokkaanse moeders schijnen thuis gewoon vreugdedansjes te maken als ze net heerlijk met hun man gevreeën hebben. Ik wist niet eens dat mijn ouders zoiets als seks hadden.

Ben ik voor een verbod op de boerkini? Nee, ik ben tegen dwang, of het nu overheidsdwang is, dwang van religieuze voorschriften of groepsdwang. Maar vooruit, dames, inclusief u moslima’s. We trekken voortaan wel alles uit als we en masse in zee gaan zwemmen. Dan zijn die mannen gewoon weer terug in het paradijs. En daar is het al die terroristen toch om te doen?

Margarita

margarita030716@gmail.com

3 Replies to “WEKELIJKSE COLUMN: MARGARITA OVER DE BOERKINI”

  1. Begrijp je dan niet dat islam de WO3 en de NWO agenda dient? 60 jaar geleden liep NIEMAND in de islamitische wereld met een hoofddoek op, men was ‘modern’, mannen liepen in pak rond, vrouwen gewoon in korte rok zonder hoofddoek. Google maar eens Iran in the fifties, of Egypt in the seventies.

    NWO agenda, moslims vs christenen/Joden, WO3, moest natuurlijk complete achterlijkheid en onderdrukking gepromoot worden dat zelfs -en dat zie je ook aan jouw artikel- nog goed gepraat wordt ook. Daar herken je de sheeple aan, klakkeloos napraten wat de machthebbers als politiek correct promoten. Politiek correct is het om die achterlijkheid te gedogen plus ook nog te importeren. Uiteraard voor WO3 maar dat zeggen ze er niet bij.

    1. Het probleem van Islam is dat de extremisten het overnemen en dat wordt nog getolereerd binnen de godsdienst ook. Het is ook niet alleen een godsdienst maar ook een autoritair politiek systeem dat inderdaad door de NWO gebruikt wordt om het westen te verwoesten.

Geef een reactie