DE AFTOCHT VAN ADVOCAAT GERARD VAN DER MEER (2): ONGEKENDE FRAUDE EN ZWENDEL

EMAILS VAN VAN DER MEER AAN MICHA BEWIJZEN: MICHA WILDE DAT HIJ HEM ZOU BLIJVEN BIJSTAAN IN DE MOS-ZAAK EN DE VOGELENZANG/ABBINK-ZAAK * DE VIDEO BEWIJST: DONK IS DE SCHULD VAN DE BELANGENTEGENSTELLING IN DE GRAFFITI-ZAAK * ZOU DIT OOIT EERDER IN NEDERLAND ZIJN GEBEURD OP DEZE WIJZE? * ALLE ADVOCATEN VAN MICHA GEINTIMIDEERD

[wp_ad_camp_1]

DIT BEWIJST DAT MICHA IN ZIJN VERDEDIGING VAN HOGERHAND WORDT TEGENGEWERKT * DIT ZOU MOETEN LEIDEN TOT SUBIETE VRIJSPRAAK VAN MICHA IN AL ZIJN STRAFZAKEN

Het stuk vanaf 4:50 in de video is cruciaal, speciaal vanaf 6:20 waar Van der Meer letterlijk tegen Donk zegt: je distantieert je inhoudelijk van zijn acties. Hiermee is het niet langer mogelijk dat we samen worden bijgestaan door dezelfde advocaat. Van der Meer zegt zelfs dat Donk het aanbrengen van de graffiti nu opeens ziet als ‘een misstand’ en voegt daaraan toe ‘dat is een groot probleen’ (8:20) dat leidt tot een ‘andere positie in de strafzaak’. Als klap op de vuurpijl geeft Donk dit zelf allemaal ook nog toe (8:40) door te zeggen dat hij de tekst dan wel zal veranderen -wat hij overigens niet heeft gedaan. Hiermee staat vast dat Donk degene is die het probleem heeft veroorzaakt -en dan hebben we het nog niet eens over zijn diefstal van het filmmateriaal en het afpersen en belasteren. Goed, er was weinig aan de hand geweest als Van der Meer ons beiden in de graffiti-zaak had laten vallen zoals hij ook aankondigde. De enorme red flag is dat hij Micha -die dus in geen enkel opzicht iets te verwijten valt- dumpt in alle zaken terwijl hij richting Donk de mogelijkheid wel open laat voor bijstand in andere zaken! Uit deze email van Van der Meer aan Micha blijkt dat Micha nadrukkelijk wilde dat Van der Meer hem bleef bijstaan. Conclusie: Micha is op ongekende, onrechtmatige en zelfs criminele wijze benadeeld. De breuk met Van der Meer was voor Micha de doodssteek. De zoveelste advocaat die Micha een mes in zijn rug stak. Extra alarmerend in dit verband: de campagne van de staats-trollen om de ‘schuld’ van dit alles bij Micha neer te leggen die ‘al zijn advocaten zou wegjagen’.

From: DrummenvanderMeer
To: micha kat
Sent: Monday, June 16, 2014 3:11 PM
Subject: Re: passage eric donk

Beste Micha,

In aanvulling op mijn e-mail van gisteren en naar aanleiding van onze telefoongesprekken en jouw e-mails van vandaag, het volgende.

Ik constateer inmiddels dat sprake is van tegenstrijdige belangen. Zoals begin van vanmiddag besproken ben ik genoodzaakt vanaf heden de verdediging neer te leggen vanwege tegenstrijdige belangen in de strafzaak tegen jou en Eric Donk waarvan de inhoudelijke behandeling morgen in hoger beroep plaatsvindt.

Eerder constateerden we dat jullie meningsverschil over vergoeding van filmmateriaal nog geen tegenstrijdige belangen opleverde in de strafzaak. Inmiddels publiceren jullie over elkaars positie in de strafzaak en constateer ik dat jullie elkaars belangen in de strafzaak schade toebrengen.

Ik heb met zowel jou als Eric de mogelijkheid verkent mijn rechtsbijstand ondanks de tegenstrijdige belangen in de strafzaak te continueren. Temeer nu de inhoudelijk behandeling van de strafzaak reeds morgen plaatsvindt en de reële mogelijkheid bestaat dat zaak niet zal worden uitgesteld en inhoudelijk zal worden afgedaan. Dit blijkt niet mogelijk te zijn. Gedragsrechtelijk ben ik verplicht de verdediging in beide zaken neer te leggen.

Tot slot breng ik je mijn fax aan de voorzitter van het hof onder de aandacht, waarin ik de verdediging neerleg. Tevens breng ik het hof onder de aandacht dat het neerleggen van de verdediging niet met zich meebrengt dat jij afstand doet van het recht op rechtsbijstand. Uiteraard kun je andere advocaat benaderen teneinde jou bij te staan in de strafzaak morgen.

Zoals besproken, is voor het voor mij op dit moment nog niet duidelijk of mijn gedragsrechtelijke verplichtingen met zich meebrengen dat ik mijn mijn bijstand in de overige tegen jou aanhangige strafzaken ook neer moet leggen. Ook moet ik sowieso even laten bezinken of het verstandig is dat ik mijn rechstbijstand in de andere tegen jouw aanhangige strafzaken continueer. Ik begreep vanmiddag dat dit wel jou voorkeur heeft. Ik zal hierover z.s.m. contact met je opnemen.

We houden contact.

Met vriendelijke groet,

Gerard van der Meer

Geef een reactie